Vil søke om å få gratis vaksine til gutter i Haugesund – Hnytt

Siste:

Dag Olav Husås

Vil søke om å få gratis vaksine til gutter i Haugesund

HPV-vaksiner til 13-1400 kroner stykket er i ferd med å gå ut på dato hos Folkehelseinstituttet. Nå er det bestemt at disse skal deles ut gratis. Et forslag er at Gatenær helsestasjon og helsestasjon for gutter kan dele ut vaksiner i Haugesund.

HAUGESUND: HPV-infeksjon er verdens mest utbredte seksuelt overførbare sykdom, og kan føre til kreft. Alle jenter får i dag tilbud om vaksine, og fra i høst får også alle gutter i 7. klasse det. Gutter som er eldre og faller utenom kan nå få tilbud om det via utdelingen fra Folkehelseinstituttet.

I morgen legger Haugesund Høyre et forslag på formannskapets bord om at kommunen skal søke om å få gratis vaksiner til utdeling.