Bekymret for kloakkutslipp ved Tjøsvollvatnet – Hnytt

Siste:

Susan Borg (UAV).
Susan Borg (UAV).

Bekymret for kloakkutslipp ved Tjøsvollvatnet

Susan Borg (UAV) stiller spørsmål om kommunen har vært gode nok til å forvalte og verne området Tjøsvollvatnet.

POLITIKK: Susan Borg ble ikke beroliget av ordførerens svar i kommunestyret forrige uke da hun tok opp saken om Tjøsvollvatnet, og foreslo i mandagens formannskap om å utarbeide en statusrapport i forhold til gjedda, andre uønskede arter, kloakk og vegetasjon.

– Vi som kommune må bestemme oss for om vi vil at Tjøsvollvatnet skal vedvare eller om vi må krype til korset og oppheve statusen som naturreservat, sa Borg i formannskapet.

Hun påpeker at siste undersøkelse av vannet ble gjort i 2010.

– Tilstanden har forandret seg på disse åtte årene, og jeg mener vi må få en ny, oppdatert statusrapport i forhold til gjedda, andre uønskede arter, kloakk og vegetasjon, sa Borg videre.

En del av planarbeidet

Leif Malvin Knutsen (KrF) tok så ordet og fortalte at Tjøsvollvatnet er en del av planarbeidet som pågår i forbindelse med omkjøringsveien.

– Det er ikke så veldig lenge til at vegvesenet vil komme med et forslag til reguleringsplan og detaljplanlegging for gjennomførelse av prosjektet, fortsatte Knutsen, som ønsket å avvente og se hva vegvesenet kommer med.

Han foreslo at spørsmålet ivaretas i planprosessen ved ny omkjøringsvei og at saken tas til orientering.

– Et kjempeproblem

Tor Asle Grønningen (SP) tok så ordet og mente at kommunen har et kjempeproblem hvis påstandene om at det renner urenset kloakk ut i vannet som er et naturreservat.

– Det er jo ikke lovlig engang. Det må tas fatt i litt kjapt, sa han.

Tor Kristian Gaard var enig med både Borg og Grønningen, og ønsket en statusrapport.

– Den kloakken er bekymringsverdig. Vi kan ikke lukke øynene og si at vi skal vente på vegvesenet når det er påstand om at vår egen kloakk på et pumpehus flyter over. Det kan godt hende at det ikke er noe i det, men dette må administrasjonen gi oss svar på når slike påstander blir satt fram.

Knutsens forslag vant frem med seks stemmer.

Leif Malvin Knutsen (KrF).