FKH vraket toppscorer: – Vi angrer ikke – Hnytt

Siste:

KAN SENDE KVELDENS GJESTER NED EN DIVISJON: Selv om FKH ikke har særlig mye å spille for, er nok trener Eirik Horneland sugen på å avslutte på best mulig vis. Gjør de det, kan de sende Start ned i OBOS-ligaen. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)
KAN SENDE KVELDENS GJESTER NED EN DIVISJON: Selv om FKH ikke har særlig mye å spille for, er nok trener Eirik Horneland sugen på å avslutte på best mulig vis. Gjør de det, kan de sende Start ned i OBOS-ligaen. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

FKH vraket toppscorer: – Vi angrer ikke

I vinter takket FKH nei til den 21 år gamle spissen Joao Klauss de Mello. Siden har den robuste brasilianeren scoret over 20 mål i Finland.

FOTBALL: FKH har denne sesongen hentet smart i spillere som Joakim Våge Nilsen, David Akintola, Ibrahima Wadji og Christian Grindheim, men én spiller roper mange fortsatt på: goalgetteren.

Og etter torsdagens sjansesløseri i cupexiten mot Strømsgodset, hvor spesielt Ibrahima Kone gjorde mye bra, men ikke klarte å sette ballen i mål, har kritikerne fått vann på mølla.

LES OGSÅ: FKH hodestups ut av cupen

I Finland sitter det for øyeblikket en spiss som kunne vært løsningen for FKH.

22 mål siden april etter FKH-vrakingen

Hoffenheim-eiendommen Joao Klauss de Mello var i vinter på prøvespill i Haugesund. Men etter noen treninger og en 1. omgang under pari i en treningskamp mot Start tidlig i februar, måtte brasilianeren dra hjem til Tyskland uten kontrakt.

(Saken fortsetter under bildet)

FIKK FKH-NEI: Joao Klauss de Mello. (Foto: Knut Netland)

Siden fikk han kontrakt med den finske storklubben HJK, hvor han har blitt en knallsuksess. På 26 kamper i toppdivisjonen har han scoret imponerende 19 mål og er toppscorer. I tillegg står han med to cupmål og én nettkjenning i Champions League-kvalifisering.

FKH-trener Eirik Horneland har fått med seg at Klauss har scoret hyppig i Finland.

– Men vi angrer ikke, fastslår han.

De hvit- og blåkleddes toppscorer denne sesongen, David Akintola, står med seks mål denne sesongen i Eliteserien. Likevel mener FKH-treneren at de tok en riktig avgjørelse i vinter.

– Det var ikke han vi så etter. Han passet ikke inn hos oss, sier Horneland, som mye heller vil snakke om Ibrahima Kone.

– En fantastisk god fotballspiller

Den 19 år gamle maliseren har spilt flere gode kamper, men har slitt med å finne veien til nettmaskene. På 15 kamper i seriesammenheng, hvor åtte har vært fra start, har den fysisk sterke afrikaneren kun scoret ett mål, som kom i 2-1-seieren borte mot Tromsø i august. I cupen har det blitt ett mål på fire kamper.

– Kone er en fantastisk god fotballspiller, og han kommer bare til å bli bedre, skryter Eirik Horneland.

Mot Strømsgodset spilte Kone en god kamp, men svært dårlig effektivitet foran målet til keeper og debutant Morten Sætra straffet seg.

– Han tar godt for seg og er ekkel å møte for motstanderne. Jeg tror ikke det er mange 19-åringer i Norge som holder det nivået han gjør, mener FKH-treneren.

FORNØYD MED SPISSEN SIN: – En fantastisk god fotballspiller, sier FKH-trener Eirik Horneland om Ibrahima Koné. 19-åringen fra Mali har scoret ett mål på 15 kamper i Eliteserien i år.