Endelig tilbake i FKH-elleveren – bestemann mot Kristiansund må vike – Hnytt

Siste:

TOMÅLSSCORER: Ibrahima Wadji ble avgjørende med sine to scoringer mot Start i siste serierunde. (Foto: Daniel Netland)
TOMÅLSSCORER: Ibrahima Wadji ble avgjørende med sine to scoringer mot Start i siste serierunde. (Foto: Daniel Netland)

Endelig tilbake i FKH-elleveren – bestemann mot Kristiansund må vike

To Ibrahima'er inn på FKH-laget til cupkampen mot Strømsgodset.

FOTBALL: Etter tre Eliteserie-tap på rappen, kan FKH slå tilbake i cupens kvartfinale og komme enda et steg nærmere cupfinale på Ullevaal når formsvake Strømsgodset kommer på besøk til Haugesund.

FKH-trener Eirik Horneland gjør to utskiftninger fra laget som tapte i Kristiansund, men Ibrahima Wadji og Ibrahima Kones inntredener i startelleveren betyr flere posisjonsbytter.

Bruno Leite, som dyttet Joakim Våge Nilsen ut på høyrekant og var FKHs bestemann i 1-2-tapet mot møringene fra sentral midtbaneposisjon, er vraket sammen med Torbjørn Kallevåg, som betyr at «Jokke» og Sondre Tronstad gjenforenes på den sentrale midtbanen.

På venstrekant erstattes Kallevåg av Ibrahima Wadji, som er tilbake fra start etter at senegaleseren pådro seg en hamstringskade tidlig i august mot Stabæk. På motsatt side spiller David Akintola i sin favorittposisjon, etter ikke å ha kommet helt til sin rett som spiss på søndag.

Med Frederik Gytkjær fortsatt skadet, som FKHs eneste utilgjengelige spiller per dags dato, er Ibrahima Kone tilbake på topp, etter at han slet med en trøblete lyske og kun fikk 12 minutter mot Kristiansund.

FKH (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – David Akintola, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Ibrahima Wadji – Christian Grindheim, Ibrahima Koné.

Innbyttere: Helge Sandvik, Ben Karamoko, Anthony Ikedi, Bruno Leite, Torbjørn Kallevåg, Tobias Svendsen, Kristoffer Velde.

Tidligere Vard- og FKH-spiller Eirik Ulland Andersen starter ventelig for gjestene.

Strømsgodset (4-3-3): Morten Sætra – Lars-Christopher Vilsvik, Jakob Glesnes, Hamoud Mounir, Christopher Lindquist – Amahl Pellegrino, Henning Hauger, Fransisco Junior, Eirik Ulland Andersen – Marcus Pedersen, Mustafa Abdellaoue.

Innbyttere: Pål Vestly Heigre, Herman Stengel, Johan Hove, Kristoffer Tokstad, Martin Rønning Ovenstad, Hasan Duman, Tokmac Nguen.

PS! Like etter kampslutt (ca. kl. 21.50) går vi direkte både på TV Haugaland og hnytt.no, hvor det vil bli gjort trener- og spillerintervjuer, servert børs og mye mer. Randi Kvaløy og Thormod Ness er eksperter, samtidig som den korsbåndskadde Avaldsnes-spilleren Helene Clausen Haavik kommer.