SLUTT: FKH - Strømsgodset 0-1 – Hnytt

Siste:

(Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)
(Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

SLUTT: FKH – Strømsgodset 0-1

Cupexit i kvartfinalen for FKH.

FKH er ute av cupen, og basert på spill og sjanser hadde vertene fortjent bedre, men kan takke seg selv for ineffektiviteten. Mustafa Abdellaoues scoring i 1. omgang sender dermed drammenserne til semifinalen.

Slutt!

90. min: Sondre Tronstad skyter vekk ballen i frustrasjon og får se det gule kortet. Går mot cupexit, dette, dessverre..

90. min: Fire minutter legges til. Store protester fra FKH-tilhengerne.

88. min: Christian Grindheim med kjempesjanse når han banker til på volley. Morten Sætra med en god enhåndsredning. Det vil seg ikke for FKH.

87. min: Gult kort til Lars-Christopher Vilsvik.

86. min: Kristoffer Velde kommer inn for FKH. Ibrahima Wadji går av banen.

80. min: FKH er nære igjen og hadde fortjent en utligning nå, men det vil seg ikke. Blir ingen Ullevaal-tur heller i 2018, ser det ut som.

79. min: Nytt Strømsgodset-bytte. Herman Stengel inn for Fransisco Junior, som pådro seg et gult kort som det siste han gjorde i kveld.

78. min: Strømsgodset gjør kampens første bytte. Kristoffer Tokstad inn for Amahl Pellegrino.

76. min: Gult kort til Henning Haugar på Strømsgodset.

74. min: Er det mulig?! Kaptein Christian Grindheim header ned til Ibrahima Kone på blank kasse, men maliseren presterer å heade i tverrliggeren og over. Vanskeligere å bomme der.

68. min: Stor FKH-sjanse. Joakim Våge Nilsen treffer ikke godt, men avslutningen treffer en Strømsgodset-spiller. Morten Sætra blir nesten satt ut av spill, men klarer akkurat å få fingrene på ballen. Corner.

66. min: Alexander Stølås slår inn fra venstre, men Morten Sætra er med på notene.

63. min: Strømsgodset med tre cornere på rad nå.

60. min: Veldig nære for FKH på den påfølgende corneren. Innlegget går forbi alt og alle, men ikke mye om å gjøre at en eller annen får foten/hodet på den.

58. min: FKH med corner.

57. min: FKH bedre med nå. David Akintola slår inn til Ibrahima Kone, men innlegget blir akkurat litt for høyt og det heades til side for mål.

55. min: Gult kort til Alexander Stølås og Strømsgodsets Fransisco Junior.

46. min: 2. omgang er i gang.

2. omgang

Pause på Haugesund stadion og FKH ligger under 0-2 etter at Mustafa Abdellaoue ga Strømsgodset en tidlig ledelse. Vertene har 45 minutter på seg til å unngå cupexit.

Pause!

45. min: Ett minutt legges til.

44. min: Mustafa Abdellaoue blir slått i bakrom, men blir løpt opp og avslutter dårlig. Ikke veldig bra gjort av den tidligere storscoreren.

42. min: Ibrahima Wadji skyter noen meter utenfor.

37. min: Kjempesjanse for Ibrahima Kone og FKH! Maliseren skal bare bredside inn 1-1 fra kloss hold,  men bommer etter et godt slått innlegg av Alexander Stølås. Den skal sitte.

35. min: Per Kristian Bråtveit gir til Strømsgodset-corner.

34. min: Corneren til Alexander Stølås går nesten rett i mål, ved hjelp av vinden. Ibrahima Kone millimetere fra å pirke inn utligningen.

33. min: Corner til FKH.

30. min: Sondre Tronstad drar seg fint forbi to bortelagsspillere, før han fyrer av. Blokkeres til corner.

25. min: En Strømsgodset-spiller ligger nede for øyeblikket. Fikk tøff behandling av Ibrahima Kone i luftrommet, der.

20. min: Kristoffer Haraldseid slår et dårlig frispark i god posisjon. Ikke kommet til noen sjanser enda, FKH.

16. min: Så tar Strømsgodset ledelsen. Marcus Pedersen stusser et utspark i bakrom, og der venter Mustafa Abdellaoue og banker inn 1-0 på halvvolley. 

15. min: Strømsgodset får kontre etter en FKH-corner, men Ibrahima Wadji gjør en samvittighetsfull jobb og vinner ballen tilbake.

9. min: Christian Grindheim slår inn, men rett i klypene på Strømsgodset-keeper Morten Sætra. Lite har skjedd i åpningsminuttene.

2. min: Joakim Våge Nilsen skaffer FKH en corner.

1. min: Vi er i gang! Tar FKH seg til semifinalen?

1. omgang

Det skal spilles kvartfinale i cupen i kveld, men det er slett ikke noe cupfeber i Haugesund av den grunn.

Det meste tyder på at det blir i underkant av 3.000 på kamp under flomlysene på Haugesund stadion, selv om FKH kun er to kamper unna Ullevaal og en historisk cupfinale. I 2007 ble det tap mot Lillestrøm, og siden har ikke de hvit- og blåkledde klart å nå cupfinalen.

Fasiten siden 2008-sesongen viser exit i 2. og 3. runde én gang, mens FKH har røket ut hele fem ganger i 4. runde. I kvartfinalen har det blitt exit to ganger, mens det ble semifinaletap borte mot Rosenborg i 2013.

LES OGSÅ: Endelig tilbake i FKH-elleveren – bestemann mot Kristiansund må vike

Kun Gytkjær ute

FKH starter naturligvis med toppet mannskap, og fra laget som tapte 1-2 mot Kristiansund har Ibrahima Wadji og Ibrahima Kone kommet inn. De erstatter Bruno Leite, tross en god kamp mot møringene, og Torbjørn Kallevåg.

Eneste uaktuelle er Frederik Gytkjær. Den danske spissen har ikke spilt siden han skadet foten i en treningskamp mot Brann 29. juli.

FKH (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – David Akintola, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Ibrahima Wadji – Christian Grindheim, Ibrahima Koné.

Innbyttere: Helge Sandvik, Ben Karamoko, Anthony Ikedi, Bruno Leite, Torbjørn Kallevåg, Tobias Svendsen, Kristoffer Velde.

Tidligere Vard- og FKH-spiller Eirik Ulland Andersen starter ventelig for gjestene.

Strømsgodset (4-3-3): Morten Sætra – Lars-Christopher Vilsvik, Jakob Glesnes, Hamoud Mounir, Christopher Lindquist – Amahl Pellegrino, Henning Hauger, Fransisco Junior, Eirik Ulland Andersen – Marcus Pedersen, Mustafa Abdellaoue.

Innbyttere: Pål Vestly Heigre, Herman Stengel, Johan Hove, Kristoffer Tokstad, Martin Rønning Ovenstad, Hasan Duman, Tokmac Nguen.

PS! Like etter kampslutt (ca. kl. 21.50) går vi direkte både på TV Haugaland og hnytt.no, hvor det vil bli gjort trener- og spillerintervjuer, servert børs og mye mer. Randi Kvaløy og Thormod Ness er eksperter, samtidig som den korsbåndskadde Avaldsnes-spilleren Helene Clausen Haavik kommer.