Inviterer til tidenes motorutstilling på Haugalandet – Hnytt

Siste:

Ånen Torvestad (t.v) i Storhall Karmøy, og Knut Henrik Knutsen i Amcar Karmøy gleder seg til storinnrykk i helgen.
Ånen Torvestad (t.v) i Storhall Karmøy, og Knut Henrik Knutsen i Amcar Karmøy gleder seg til storinnrykk i helgen.

Inviterer til tidenes motorutstilling på Haugalandet

MOTOR: Førstkommende helg er det klart for Motorama i Storhall Karmøy der alt fra gatebiler, motorsykler, lastebiler og amerikanske biler stilles ut.

– Motorama vil være den største utstillingen, rent arealmessig som noen gang er blitt arrangert i en hall i Haugesund-regionen, sier Ånen Torvastad som er daglig leder i Storhall Karmøy.

Nye muligheter

Han står som teknisk arrangør av utstillingen som blir den første i sitt slag i hallen. I lengre tid har de samarbeidet med Amcar Karmsund om å få til en utstilling som bygger videre på dem man hadde tidligere her i distriktet.

– Helt siden 1982 har det vært jevnt med utstillinger, og inntil for åtte år siden var det slike arrangement i Vardhallen, sier Knut Henrik Knutsen i Amcar Karmsund.

– Helt siden Storhall Karmøy ble bygget har vi hatt i bakhodet at dette kunne være plassen å få til noe. Hallen her er tre ganger så stor som Vardhallen, noe som gir oss mulighet til å utvide og skape noe som er bedre, sier han.

– Enorm respons

I følge Knutsen har ikke responsen latt vente på seg blant bilinteresserte og bransjefolk på Haugalandet som ønsker å delta som utstillere lørdag og søndag.

– Vi har dessverre vært nødt til å si nei til mange. Responsen har vært enorm og det er ikke plass til alle som ønsker å delta, sier Knutsen.

God oversikt

Under planleggingen har de lagt stor vekt på at de ulike enhetene skal bli riktig presentert under utstillingen.

– Det er viktig at utstillingen ikke oppleves som en parkeringsplass, sier han og får støtte fra Torvestad.

Det er første gang at storhallen arrangerer en messe av denne størrelsen, noe som blant annet innebærer at det skal legges rundt 8.000 kvadratmeter med gulv inne i hallen før biler og andre kjøretøy får slippe inn.

– Det har hele tiden vært en del av vår forretningsplan å arrangere messer her i hallen. Vi håper og tror at Motorama blir en god start og at andre vil se muligheter for å arrangere tilsvarende ting her inne, sier han.

Shuttle buss

Torvestad lokker med tørre og gode forhold innendørs for publikum som ikke trenger å frykte dårlig høstvær når de skal oppleve kjøretøyene på nært hold. I tillegg sørger de for at parkeringsforholdene er gode for publikum. Utover de 300 parkeringsplassene som ligger rundt og ved Storhall Karmøy har arrangøren lånt parkeringsplasser hos menigheten Klippen hvor det vil gå shuttle-busser fortløpende gjennom helgen. Skulle det bli fullt også der, vil næringsområdet i Veakrossen bli tilrettelagt for parkering. Også derfra vil det gå busser direkte til hallen.

– Vi føler vi er godt forberedt og tenker at dette kommer til å bli en utstilling som trekker alt fra barnehagebarn til pensjonister. Utvalget er såpass variert at vi er sikker på at alle vil finne noe de liker, sier Knutsen.