Satser stort på Vormedal – Hnytt

Siste:

Salgsleder Runar Aarekol og prosjektutvikler Rune Selle Pedersen er spente på det nye prosjektet.
Salgsleder Runar Aarekol og prosjektutvikler Rune Selle Pedersen er spente på det nye prosjektet.

Satser stort på Vormedal

I vel to og et halvt år har Berge Sag utviklet Lyngtunet på Vormedal. Nå satser de på ny, og skal utvikle 75 boliger i prosjektet Soldalen.

VORMEDAL: Mandag gikk første gravemaskinstikket i jorda på det som sammen med Lyngtunet blir det største boligprosjektet på fastlands-Karmøy.

75 boliger skal opp i Soldalen de neste årene, og til sammen med Lyngtunet vil det bli rundt 150 boliger.

– Det er et stort område. Det blir ca. 350-400 nye innbyggere her, forteller prosjektleder Rune Selle Pedersen.

De 75 boligene vil variere i størrelse fra 130-150 kvadratmeter til noen større eneboliger på 180-200 kvadratmeter og vil ligge på i overkant av 3-3.5 millioner og opp mot 5.5 millioner kroner. I tillegg blir det leiligheter fra rundt 70 kvadratmeter og opp mot 90 kvadratmeter.

– De største vil ligge helt ute med løa der borte, sier Pedersen og peker på toppen av området.

– De vil kunne se over til andre siden av Karmøy, så det blir kanonbra, sier han.

Han og salgsleder Runar Aarekol satser på at boligene vil appellere til familier, men håper at det også kan virke interessant for seniorer.

Til salgs rundt påske

Pedersen forteller at området vil gjennomgå store forandringer det neste halve året.

– Grunnentreprenøren får holde på fritt i rundt et halvt år. Etter det satser vi på at vi begynner å støpe i de tidene. Da blir det lagt ut for salg rundt påsketider, forteller Pedersen.

Endelig i gang

Torsdag forrige uke skrev de under kontrakt med grunnentreprenør, og begge er glade for at prosjektet endelig er i gang.

– Det er alltid godt. Det er lange prosesser med reguleringsplaner og du skal prøve å se frem i krystallkula hva folk vil ha. Det er alltid en milepæl når første gravemaskin setter skuffen i jorda. Det tar alltid litt tid, men nå har vi hatt gode planer på Lyngtunet, så satser vi på at vi får det her også, sier Pedersen, som gleder seg til å komme i gang.

Populært område

Lyngtunet over veien har vært for salg i rundt to år, og per dags dato har de fått solgt 35 enheter og har fortsatt noen igjen.

Aarekol forteller at enebolig i rekke er utsolgt og at det er det de kommer til å begynne med først i Soldalen også.

Det er lokasjonen som gjør at de satser så hardt på området.

– Du har populære skoler. Mykje er jo en nyere skole som har blitt tatt godt imot og har et godt rykte. Du har nye veiforbindelser som gjør at det er nærhet til det meste. Det er et attraktivt område i forhold til den type bolig som vi bygger. En treffer et stort kundegrunnlag, sier Aarekol, og legger til at en også har god nærhet til byen Haugesund.

– Det tar noen år å bygge ut et slikt felt, men vi tror vi har et produkt som treffer godt i markedet, skyter Pedersen inn, og legger til at de ikke var i tvil da de fikk tilbudet om å kjøpe området.

Det nye boligprosjektet vil ha en stor og romslig lekeplass midt i feltet, samt noen mindre på de forskjellige delfeltene.

Foto: Berge Sag