Ny runde med Torvastad Sessions – Hnytt

Siste:

Per Steinar Lie. Arkivfoto: Ivar Benjamin Østebø.
Per Steinar Lie. Arkivfoto: Ivar Benjamin Østebø.

Ny runde med Torvastad Sessions

Forrige høst startet Per Steinar Lie opp Torvastad Sessions. Nå er han klar for ny runde med varierte kulturtilbud i blackboxen på Torvastad.

KULTUR: Til nå har Lie klart tre sessions for høsten, og førstkommende torsdag er det Gaute M. Sortland og Laffen, kjent fra Bergen Mandolinband, som skal stå på scenen i Torvastad Arena.

– De kommer til å spille noen låter sammen og Gaute kommer til å lese innimellom. Det er veldig morsomt og lunt og veldig fengende tekster. Jeg føler han er Haugalandets best bevarte hemmelighet som kulturperson. Han er morsom og lun, sier Lie, før han leter etter siste ord som beskriver høstens første akt.

– Underfundig, kommer det fra Lie, som føyer til at han har en fantastisk bra stemme.

– Han er en type som må løftes opp og folk må komme og se. Han er så utrolig bra, fortsetter Lie.

Kor og brass

Neste navn på plakaten er Torvastad-koret SangRia som skal spille sammen med Karmsund Brass. En kombinasjon Lie selv har fått på plass.

– Det er noe som jeg har gitt til de, så får de styre på. En liten utfordring, kan du si, men jeg hører dem øve hver uke, så jeg hører det de holder på med og de har høy kvalitet, sier Lie.

Begge aktørene øver på Torvastad, og det er nettopp det Lie ønsker å få frem.

– De bruker kulturhuset som øvingslokale, så da tenker jeg at de må få vise frem det de holder på med. Jeg synes de skal få skinne litt. Det er noe med det at vi har veldig mye fokus på øving og trening i Karmøy, men det blir kult å få vist det frem, sier han, og håper det blir en forestilling som kan trekke venner og bekjente av artistene og at folk her på Haugalandet kan få med seg hva som rører seg på Torvastad.

Karmsund Brass skal spille med SangRia.

Frøkedal i vinden

Foreløpig siste navn på plakaten er Frøkedal som kommer som duo til Torvastad, noe Lie er spent på og gleder seg til.

– De har gitt ut album nå med sinnsyke anmeldelser. De gjorde en utrolig bra konsert under Den Festivalen I Vangen og er veldig aktuell. Jeg tror hun kommer til å bli mer og mer aktuell utover høsten, så dette ser vi frem til, sier Lie.

Han avslører og så at det blir nytt Beatles-foredrag og at de har booket Aleksander Hauge igjen til våren.

– Han er jo født til å være på scenen. Jeg håper noen tar tak i han slik at han får spilt inn materialet sitt. Det hadde vært utrolig bra, sier Lie, som mimrer tilbake til forrige konsert Hauge hadde under Torvastad Sessions der nærmere 100 publikummere møtte opp.

Frøkedal med nytt album.

Ikke månedlig

At Torvastad Sessions ikke har en fast dato forteller Lie at er et bevisst valg. Det eneste kriteriet er at det skal være på en torsdag.

– Det er det jeg ikke har lyst til, så det er derfor jeg kaller det med nummer. Da har jeg ikke noe press på at jeg skal ha noe annenhver torsdag eller noe. Da kan jeg heller sette opp ting når det passer, forklarer Lie.

Så langt har det vært seks sessions, og Lie har fått gode tilbakemeldinger så langt.

– Det har vært helt supert. Folk har virkelig satt pris på å få et slikt tilbud på Torvastad. De tingene jeg har satt opp har folk syntes vært spennende. Men det varierer jo i hvor bred appell arrangementet har, forklarer Lie, som sikter seg inn på mellom 30-50 publikummere på arrangementene.

– Vi får jo problem hvis vi må øke kapasiteten veldig mye. Det gjorde vi blant annet under Alexander hauge. Da måtte vi åpne opp bak og folk satt i amfiet også, sier Lie.

Garanterer at folk vil like det

At enkelte av artistene som de setter opp kan være ukjente for mange erkjenner Lie, men han forteller at han ikke har noe spesielt fokus på å sette opp sære ting.

– Men jeg vet at uansett så vil folk like det. Vi er jo nøye på utvelgelsen. Jeg mener at folk kan gå der og hvis de ikke vet hva det er så kan de likevel gå fornøyde ut. Det kan jeg garantere – alltid, sier han selvsikkert, og legger til:

– Det viktigste er at det er bra greier som blir vist frem og at publikum får en bra kveld. Et trygt valg på en torsdagskveld.

Aleksander Hauge hadde stor suksess under Torvastad Sessions, og kommer igjen til våren. Arkivfoto.