– Vi har et intenst behov for å skape noe – Hnytt

Siste:

Kjell Inge Kjærandsen er ansatt som daglig leder i Invento Team.
Kjell Inge Kjærandsen er ansatt som daglig leder i Invento Team.

– Vi har et intenst behov for å skape noe

Søker medarbeidere til nytt teknologimiljø.

NÆRINGSLIV: Fem lokale tungvektere innen innovasjon- og teknologiutvikling har gått sammen om å starte teknologibedriften, Invento Team AS. Nå starter de rekruttering av nye medarbeidere.

– Vi har gründerånden i oss og har et intenst behov for å skape noe, sier Kjell Inge Kjærandsen som er ansatt som daglig leder i det nyoppstartede innovasjonsselskapet.

Verdensklasse

Karmøynytt møter ham på et kontor hos selskapet Rental Technology and Services (RTS) ved sjøkanten i Åkrehamn hvor de første stegene nå tas for et selskap som har som målsetting å skape et et produktutviklingsmiljø i verdensklasse.

Fra venstre: Ståle Karlsen, Odd Kåre Øygarden, Kjell Inge Kjærandsen, Freddy Knutsen og Helge Knutsen. Foto: RTS

– Stort potensial

Kjærandsen jobbet tidligere 15 år som utviklingsleder i RTS før han hoppet av og søkte andre utfordringer. Men så ringte tidligere kollega, Freddy Knutsen i RTS og la frem sine ambisjoner. I tillegg hadde Knutsen med seg Odd Kåre Øygarden fra samme selskap og Ståle Karlsen fra Hydal med på laget.

– Vi kommer fra til dels bransjespesifikke miljøer, og ser stort potensial for å skape ny teknologi og nye løsninger. Vi ønsker å sikte oss inn mot ulike markeder innen maritim sektor og havbruk, og vil utvikle produkter basert på egne konsepter og patenter i tillegg til samarbeidsprosjekt med aktuelle gründere og etablerte produsenter, forklarer han.

Vil tiltrekke talenter

Nå har selskapet startet jakten på nye medarbeidere som skal tiltre nøkkelposisjoner i selskapet. Konserndirektør i Hydal og påtroppende styreleder, Ståle Karlsen forteller at de har som målsetting å tiltrekke seg de største talentene på Haugalandet.

– Vi er overbevist om at vi har mye å bidra med i utviklingen av løsninger som vil være nødvendig

for å få til det grønne skiftet. Kulturen i Invento Team skal være fokusert på å faktisk gjennomføre prosjekter og skape løsninger som bidrar til en bærekraftig utvikling, sier Karlsen.