– Tror Åkra frykter mer å tape enn det vi gjør – Hnytt

Siste:

Åkra vs. Vea.
Åkra vs. Vea.

– Tror Åkra frykter mer å tape enn det vi gjør

Lørdag er det duket for lokaloppgjøret mellom Åkra og Vea, eller blått og hvitt mot rødt og grønt.

SPORT: Forrige gang lagene møttes stakk Åkra av med seieren i Storhall Karmøy med en knepen 2-1-seier. Etter det har Åkra ikke sett seg tilbake, og er bare to poeng bak førsteplassen.

For Vea har sesongen sett dystrere ut, og med to poeng ligger de desidert sist.

Vea-trener David Rasmussen ser på kampen mellom dem og Åkra som det største lokaloppgjøret for dem, og selv om de tapte forrige kamp mot blåtrøyene, så ser han likevel positivt tilbake på kampen.

– Det var mye i den kampen som et lokaloppgjør skal være. Det var temperatur og mye folk på tribunen. Det er slike kamper som er kjekke, og det var gøy at det ble en såpass spennende kamp, sier Rasmussen.

Han forventer nok et tøft oppgjør, og tror at spillerne kan få gratis energi av å møte nabobyen.

– Det er ikke til å stikke under en stol at det er en gratis energi når du spiller mot Åkra. Jeg håper en får ut litt ekstra av spillerne, sier han.

– Jeg tror det blir en tøffere kamp – ikke fordi det er på bortebane – men på grunn av at vi er kommet såpass langt inn i sesongen. Åkra ligger der de ligger og vi er der vi er. De har også vært i en flyt Det er en kjempefordel for dem. Vi har jobbet i motgang ganske lenge. Du blir sliten av å jobbe såpass lenge i motgang, men så er det enda slik at alle kampene lever sitt eget liv, og et lokaloppgjør er absolutt intet unntak, fortsetter han, og legger til:

– Ikke at jeg har så mye fokus på Åkra, men dette er et ganske stort bananskrell for dem. Jeg tror de frykter mer å tape enn det vi gjør. Vi har alt å vinne, og det er en deilig inngang for oss.

– Ingen kamper i 4. divisjon som er lette

Åkra-trener Tore Emberland forteller at lokaloppgjør alltid er en utfordring, og minnes også forrige møte.

Han føler likevel at de har god kontroll på Vea, og har fulgt med på noen av kampene deres.

På spørsmål om hva han tenker om at Vea har alt å vinne og ingenting å tape, sier Emberland at Rasmussen har helt rett.

– De har jo bare to poeng. For oss handler det om tre poeng og henge med i kampen om opprykk. Det er det som betyr noe for oss. Vi må ha tre poeng i hver kamp fremover for å nå målet vårt som er opprykk, sier Emberland.

Han mener at det er ingen kamper i 4. divisjon som er lette, men at det er lokaloppgjør mellom naboer bryr han seg ikke mye om, siden han ikke har et lokalt forhold til det.

– Det er kanskje litt mer spesielt for Vea og Åkra enn for meg. Jeg er mest opptatt av de tre poengene og at vi gjør de rette tingene for å få dem, sier han.

Åkra – Vea spilles førstkommende lørdag klokken 15.00.