I helgen går drømmen i oppfyllelse – Hnytt

Siste:

Christiania Mannskor har til daglig base i Oslo. I helgen er de på Haugalandet på en mini-turné.
Christiania Mannskor har til daglig base i Oslo. I helgen er de på Haugalandet på en mini-turné.
Øystein Sanne

I helgen går drømmen i oppfyllelse

I helgen kan musikkglade Haugalendinger glede seg. Da inntar Christiania Mannskor Karmøy og Haugesund.

KULTUR: Med Jon Bjørnar Sandve i spissen tar Christiania Mannskor turen over fjellet. Sandve som opprinnelig er fra Avaldsnes har lenge hatt et ønske om at koret skulle ha en turné på Haugalandet. I år, på selve 10-årsjubileet til koret, går drømmen i oppfyllelse.

Jon Bjørnar Sandve synger i Christiania Mannskor. Han er opprinnelig fra Avaldsnes og gleder seg til å holde konsert på Karmøy og i Haugesund.

– Christiania Mannskor er Norges eneste profesjonelle mannskor. Jeg har snakket mye om at jeg ønsket at vi skulle ha en turné på Haugalandet, så nå får jeg viljen min. Koret ser veldig frem til konsertene, forteller Sandve med et smil.

Koret som har base i Oslo har rundt 25 medlemmer. Medlemmene er alle profesjonelle sangere med bred erfaring.

– Vi er en blandet gjeng med forskjellige kvaliteter. Jeg føler vi klarer å synge mye forskjellig repertoar og har god stilforståelse, sier Jon Bjørnar.

Onkel med på laget
Med seg på scenen under helgens konserter har koret Kjell Magnus Sandve. Jon Bjørnar gleder seg til å stå på scenen med onkelen.

– Vi er så heldige i denne sammenhengen at vi skal ha onkelen min Kjell Magnus Sandve til å være solist for oss. Jeg vet at onkel synes dette er strålende kjekt, og jeg synes det er helt topp. Det er noe veldig fint med det, sier Sandve om samarbeidet.

– Fantastiske kulisser
Lørdag blir det konsert på Skammaneset i Skudeneshavn, og søndag tar koret turen over Karmsund bro til Kulturkirken Skåre. Jon Bjørnar ser frem til helgen, spesielt stas synes han det er å få synge på Skammaneset.

– Vi skal synge så sør på Karmøy som du kommer, på en helt fantastisk eiendom. Rommet er formet som et oktogon med vinduer, og du er bare 30-40 meter ifra sjøen, forteller han engasjert og legger til: – Det er fantastiske kulisser. Det passer perfekt å synge Grieg og nasjonalromantikk på en slik scene med så fine kulisser. Det blir naturskildringer i musikken, og i naturen bak oss.

– Bygget var egentlig beregnet til konserter, men dette er første gang det blir avholdt konsert der, avslører en stolt Sandve.

Bredt spekter
Christiania Mannskor lover å servere flere musikalske godbiter og Sandve lokker blant annet med alt fra joik til Grieg.

– Jeg tror det er gode tradisjoner her på Karmøy og Haugalandet til å like den type musikk som vi skal synge. Vi skal synge noen irske klassiske folketoner, og til og med ha en joik. Så det er absolutt et variert repertoar. Men hovedfokuset ligger på norsk nasjonalromantisk musikk med naturskildringer, forteller han.

Han håper lokalmiljøet vil sette pris på konserten, og at den kanskje kan inspirere flere unge til å bli sangere.

– Jeg har tro på at dette er meningsfullt for folk å høre. Og tror de som tar seg turen vil få en veldig fin akustisk musikkopplevelse, avslutter han.