Åpnet dekksenter på Åkra – Hnytt

Siste:

Han Inge Hansen, Olav Emil Hansen, Christoffer Solås og Sindre Olsen driver det nye dekksenteret på Åkra.
Han Inge Hansen, Olav Emil Hansen, Christoffer Solås og Sindre Olsen driver det nye dekksenteret på Åkra.

Åpnet dekksenter på Åkra

NÆRINGSLIV: Far og sønn Olav Emil og Hans Inge Hansen har til sammen 50 års erfaring innen dekkbransjen. Etter flere år i møbelbransjen gjør de nå comeback og etablerer dekksenter på Stong i Åkrehamn.

Fredag var det offisiell åpning av det nye dekksenteret som har kapasitet til å ta i mot både privatbiler og tunge kjøretøy. 

– Vi har investert mye i dette bygget og kan levere både til privatmarkedet, næringslivet og forhandlere sier Hans Inge Hansen som er daglig leder.

Med seg på eiersiden har de Christoffer Solås og Sindre Olsen som også blir med i den daglige driften av dekksenteret.

Eneste på Åkra

Verkstedet blir dermed det eneste sør for Kopervik, og det andre i sitt slag på Karmøy.

– Vi gjorde undersøkelser i markedet før oppstart og fant ut at det er fem verksteder som driver med dekk i Haugesund. Når vi starter opp nå blir det to på Karmøy og da får kundene selv bestemme hvor de vil handle, sier Hansen.

Dekksenteret ligger tett på bilforhandlere og verksteder på næringsområdet Årabrot og Hansen opplyser at de allerede har sikret seg samarbeidsavtaler med flere aktører.

Felger og dekk på plass i utstillingen.

På impuls

Siden Hansen-familien tok pause fra dekkbransjen har de i en årrekke drevet møbelbutikken Fagmøbler i Åkrehamn, noe de vil fortsette med. At de skulle finne frem fagbrev og gamle kunstner fra tiden i dekkbransjen igjen var det ingen av dem som hadde planer om.

– Vi kjøpte dette bygget helt impulsivt og visste ikke hva vi skulle bruke det til. Jeg foreslo for min far at vi kunne begynne med dekk igjen, og han tente på ideen. Vi tok kontakt med flere forskjellige dekk-kjeder her i landet, og da vi fant ut at Dekkmann skulle ha franchise, så var de veldig giret på å få oss med. De har gode avtaler, god tilgang til dekk og konkurransedyktige priser, sier Hansen.

Dekkhotell er en del av satsingen på Åkra.