Elg påkjørt i Skudenes: – Den kom plutselig ut av mørket – Hnytt

Siste:

Bilen har tydelige merker i støtfangeren etter sammenstøtet med elgen.
Bilen har tydelige merker i støtfangeren etter sammenstøtet med elgen.

Elg påkjørt i Skudenes: – Den kom plutselig ut av mørket

SKUDENESHAVN: Det var trolig elgen som er observert på Sør-Karmøy den siste tiden som ble truffet av en bil i Kirkeveien i Skudeneshavn i morgentimene i dag.

Svein Ove Ørjansen sin sønn var på vei til jobb fra Kirkeveien baren noen hundrede meter fra sentrum da det plutselig smalt i bilen.

– Den kom plutselig ut av mørket og traff bilen foran, sier Ørjansen til Karmøynytt.

SETT PÅ SKAMMANESET: Denne elgen ble observert på sør-Karmøy. (Foto: Frank Steinkjellå)

Ukjent tilstand

Elgen skal deretter ha forsvunnet fra stedet og innover mot marka, uvisst i hvilken tilstand. Ørjansen og sønnen tok kontakt med både politi og Vilnemda som nå er på saken.

– Det er tydelige spor på bilen med både hud og hår. Vi håper ikke den er påført for store skader, sier faren som er overrasket over at dyret oppholder seg så nært sentrum.

– Slik saken utvikler seg nå bør man snart vurdere å få opp elgskilt i Skudeneshavn, påpeker han.

Fanget på bilde

Elgoksen er trolig den samme som tidligere har blitt observert både på Skår og Syre. Lørdag morgen ble den fotografert ved Falnes av fotograf, Frank Steinkjellå.

– Det var et spesielt syn, men jeg er usikker på om det er den samme som har blitt observert tidligere, fortalte fotografen til avisen.

Spesiell elg?

Ørjansen forteller at Elgen hadde rukket å bli en snakkis i turgjengen han deltar i Skudenes før dagens hendelse.

– Den ble første gang observert utenfor kirken. Så ble den observert utenfor bedehuset i helgen. Nå traff vi den i Kirkeveien. Det må være noe spesielt med den Elgen, sier han og trekker på smilebåndet.