Nå forsvinner det ikoniske skiltet – Hnytt

Siste:

Demonteringen av det store Oasen-skiltet på taket startet mandag. – Her kommer historien fra 90-tallet frem i form av den gamle logoen, forteller Solberg.
Demonteringen av det store Oasen-skiltet på taket startet mandag. – Her kommer historien fra 90-tallet frem i form av den gamle logoen, forteller Solberg.

Nå forsvinner det ikoniske skiltet

De siste 18-20 årene har det store skiltet på taket med «Oasen Storsenter» møtt alle karmøybuer som kjører over broen. Nå rydder senteret opp i «skiltjungelen» på senterets fasade.

NORHEIM: – Det er jo på en måte et «landemerke» som blir vekke, sier senterleder Dag Einar Solberg om det store skiltet på taket.

Det er nå en måned til offisiell åpning av nybygget til Oasen Storsenter. I den forbindelse ble det naturlig for senteret med en opprydning av skiltene på den utvendige fasaden.

– Vi skal rydde opp i «skiltjungelen» og fjerne det meste av reklameskilt, noe som var på tide. Det ser litt uoversiktlig ut i dag, men vi har utsatt å gjøre noe med det frem til vi kunne lage en helhet med nybygget, sier Solberg og legger til:

– Det blir færre skilt og logoene skal være i svart/hvitt. I tillegg bytter vi fra blå til rød farge på senterlogoen. Det vil bli positivt for inntrykket og kommer til å se mye mer renere og finere ut for de som kjører forbi.

– Når vil alle skiltene være på plass?

– Nå er de gamle skiltene tatt ned. 17. september starter de med å montere opp de nye. Det vil ta halvannen uke. Så da vil kundene se at ting har forandret seg. Det blir et helt annet uttrykk.

 

Senterleder ved Oasen Storsenter, Dag Einar Solberg, ser frem til åpningen av nybygget torsdag 11. oktober.


– Bare starten

Nybygget tas i bruk torsdag 11. oktober. Da blir det offisiell åpning med ordfører Jarle Nilsen til stede.

– Vi er veldig glad for at han blir med oss. Karmøy kommune har «backet» oss veldig i prosessen om å få til dette bygget. Så det føles helt riktig at han skal foreta den offisielle åpningen. Så slår vi på stortromma og inviterer hele Haugalandet til nattåpent denne torsdagen.

Solberg presiserer at åpningen 11. oktober bare er starten på en lang rekke av ting som skal skje fremover.

– Det er bare begynnelsen. Vi tar i bruk bygget, men det er jo ikke så mange aktører der inne. Det kommer derimot til å skje veldig mye inne på senteret. Vi skal flytte på butikker, det kommer nye inn, og noen skal utvide. Så flytter XXL inn i juni.

Han nevner noen av endringene inne på senteret:

– Amundsen Spesial skal flytte inn i nye lokaler og dobler størrelsen. De skal ligge der Meny i dag har kassene. Café MM skal også utvide med Il Forno. Så kommer Gulating ølutsalg borte ved Rema 1000. Det kommer også tre nye butikker og flere skal pusses opp. Noe er offisielt og noe ikke, sier han lurt.

 

Skryter av fasaden

I nybygget skal Meny bygge en helt ny butikk i hovedetasjen. Så kommer XXL flyttende fra Raglamyr og skal ta hele andre etasje. Butikken tar også store deler av dagens Meny-lokale hvor det da blir knyttet sammen med rulletrapper og heis inne i butikken.

– Meny-butikken er under full bygging. Der begynner kjøledisker og utstyr å komme på plass. Så skal Big Bite åpne i nybygget også. Boots Apotek skal i tillegg inn i nybygget midlertidig mens dagens lokaler totalrenoveres. Så de flytter sannsynligvis tilbake i januar.

– Hvilke tilbakemeldinger får du fra kundene i dag?

– Vi får mye skryt for fasaden og helheten i nybygget. De sier at det matcher dagens senter. Så vi får mye skryt på hvordan det ser ut.

Parkeringskjelleren er også så å si ferdig opplyser Solberg. Bare litt maling gjenstår før den tas i bruk på åpningsdagen til nybygget. 

– Det skal også monteres et anlegg som viser hvor mange ledige plasser det er ved hjelp av røde og grønne lys. Det blir veldig praktisk. Vi har jo aldri hatt innendørs parkering før, så nå får vi 80 parkeringsplasser i kjelleren, noe vi har savnet på regnværsdager.

 

Slik blir «nye» Oasen Storsenter.


Midlertidig innkjøring

Mandag startet arbeidet med å lage en ny og forbedret innkjøring ved McDonald’s. Dette vil pågå i cirka to uker.

– Vi skal utvide dagens innkjøring. Det skal blant annet lages en midtrabatt. Dermed blir det mer trafikksikkert for både bilister, fotgjengere og syklister. Så nå har vi laget en midlertidig innkjøring rett på sørsiden av dagens innkjøring, forteller Solberg.

– Den blir nok ikke 100 prosent nå heller, men den blir i alle fall bedre og sikrere. Dette er noe vi gjør sammen med Vegvesenet sine krav for å øke trafikksikkerheten og bedre oversikt i krysset, fortsetter han.

Nå forsvinner dette skiltet som i mange år har møtt bilistene som kjører over Karmsund bru mot Oasen Storsenter.