Tar imot Europas beste lag – Hnytt

Siste:

Lena Tyriberget.
Lena Tyriberget.

Tar imot Europas beste lag

Onsdag farges Haugesund stadion i Avaldsnes’ røde og hvite farger når Karmøys beste kvinnelag tar imot Europas beste kvinnelag, Olympique Lyonnais.

FOTBALL: Onsdag klokken 18.00 er det duket for det som mest sannsynlig blir siste Champions League-kamp for Avaldsnes på Haugalandet på en stund.

Da glemmes en tung sesong i hjemlig serie der Avaldsnes sliter i bunnen til fordel for en folkefest i Haugesunds storstue.

På motsatt banehalvdel står franske Lyon med norske Ada Hegerberg i spissen, laget som har vunnet de tre siste Champions League-turneringene – en tøff oppgave for laget fra Karmøy.

– Ideelt sett så hadde vi ønsket oss en annen trekning. Å møte Europas beste lag er ikke noe drømmetrekning sportslig sett, men så er det alltid artig å få referanse på det beste man kan strekke seg til i Europa, sier sportssjef i Avaldsnes, Lena Tyriberget.

– Trekningen får vi ikke gjort noe med. Vi må ta imot Lyon, og vi skal forberede oss godt og jobbe for å gjøre det best mulig over to kamper mot dem i forhold til vårt prestasjonsnivå i dag, sier hun videre.

I forberedelsene opp mot kampen har det vært analyser for å finne Lyons svake punkter.

– Vi vet at det er noe, men det handler om at du må være så god at du må straffe dem på de svake punktene. Har vi en maksdag og de en dårligere dag så er det mulig, men over tid og i flere kamper så skal jo Lyon være et bedre lag enn Avaldsnes, det er det ingen tvil om, sier Tyriberget.

Håper på fantastisk ramme

Tyriberget har selv vært på Haugesund Stadion de gangene Avaldsnes har spilt Champions League, og hun håper på en lignende atmosfære denne gangen også.

– Det har vært en fantastisk ramme rundt de kampene, og vi håper det blir samme ramme nå også, og at alle jenter og gutter som spiller fotball vil komme og se veldig god fotball. Får vi samme opplevelse som tidligere så blir det en god opplevelse, sier hun.

Selv om en kan trekke sammenligninger med David mot Goliath, så tror sportssjefen at de røde og hvite kan overraske.

– Vi har alltid trua på det. Vi går til hver kamp med trua. Vi skal gjøre alt vi kan for å klare og overraske i den kampen, sier hun.

Har stor betydning

Daglig leder i Avaldsnes, Norvald Kaldheim, forteller om travle dager i forkant av kampen, og har merket at det er noe spennende på gang.

For klubben betyr det mye, både som gulrot for spillerne, og eksponering i utlandet.

– Det markedsfører både Avaldsnes og regionen her. Det markedsfører oss som klubb i utlandet, for eksempel med spillerrekruttering. Alle vet at vi har et navn, så spilleragenter og spillere vet at vi er en klubb som kan være attraktiv å komme til, sier Kaldheim.

– Vi er jo ikke bortskjemt med slike høydepunkter når det gjelder idrettsøyeblikk. Det er noe ekstra vi har anledning til å tilby vårt publikum i håp om at enda flere skal oppdage oss og støtte oppom oss i hverdagen. Det er jo den som er viktig for oss og som legger grunnlaget, sier Kaldheim videre, og føyer til at det hadde vært gull verdt om 10-15 prosent av dem som kommer på Haugesund stadion onsdag hadde møtt opp på hjemmekampene.

Haugesund 20161005.
16-delsfinalen i Champions League. Avaldsnes – Lyon (2-5) Lyons Ada Hegerberg (t.h.) og Avaldsnes Maren Mjelde (i bakgrunnen).16-delsfinalen i Champions League i fotball mellom Avaldsnes og Lyon p Haugesund stadion.
Foto: Jan KÂre Ness / NTB scanpix

Siste sjanse for Champions League

Tar ikke Avaldsnes seg videre fra Champions League er det over og ut for denne gang, og mest sannsynlig de neste årene fremover. Ettersom Norge har mistet en plass i Europas gjeveste turnering fra neste år er det bare serievinneren som får muligheten for deltakelse.

Et Avaldsnes uten Champions League-deltakelse må dermed muligens omstille seg.

– Det er alltid kjekt å ha det i bunn og skryte over, men så er det klart at det har nok hatt litt betydning når det gjelder å trekke til seg spillere. Det er nok der det først og fremst ligger. Så mister vi denne happeningen som det har vært de tre siste sesongene, sier Kaldheim.

– Kan det være et problem å trekke til seg internasjonale spillere?

– Nå har vi satset ungt og lokalt ganske mye i år, så får vi se hva som skjer til neste år. Men det er klart at en må ha nye spillere inn. Så er det litt for tidlig å se hvordan manglende Champions League-deltakelse vil påvirke det. Vi klarer jo egentlig ikke å slåss om de spillerne som går til de store klubbene ut i Europa og verden. Vi må slåss på et marked som ligger under der, sier Kaldheim.

Avaldsnes – Lyon spilles på Haugesund stadion onsdag klokken 18.00. Returoppgjøret i Frankrike spilles torsdag 27. september klokken 18.30.

Daglig leder i Avaldsnes, Norvald Kaldheim. Arkivfoto.