Kvinnelig trenerduo på plass hos håndballdamene på Åkra – Hnytt

Siste:

FÅR NYE TRENERE: Mirjam Sevland.
FÅR NYE TRENERE: Mirjam Sevland.

Kvinnelig trenerduo på plass hos håndballdamene på Åkra

Det har tatt sin tid, men endelig er det klart hvem som trener Åkra-damene denne sesongen. Gunn Elise Lund og Anne Mathiesen Fremmersvik har overtatt etter Henning Stueland, og til helga får de sine trenerdebuter når høstens første kamper spilles lørdag og søndag.

HÅNDBALL: Duoen har tidligere vært lagvenninner på Åkras damelag, og denne sesongen skal altså Gunn Elise Lund og Anne Mathiesen Fremmersvik lede karmøyjentene sammen som trenere.

– Det blir veldig spennende, og jeg tror vi kommer til å samarbeide godt, sier Lund, som i utgangspunktet skal være spillende trener.

Men hun ser helst for seg at det ikke blir så mye spilletid.

– Jeg håper at andre tar ansvar i år, sier 34-åringen, som var med som spiller forrige sesong under Henning Stuelands ledelse.

– Jo mindre de trenger meg, jo bedre, smiler Lund, før hun legger til at hennes rutine imidlertid kan bli viktig på et ungt lag i en tøff 3. divisjonsavdeling.

Skal dele på treneransvaret

Asbjørn Sevland, som er lagleder for laget, sier til Karmøynytt at trenergjerningen i utgangspunktet blir delt på, men at dette skal diskuteres nærmere.

LES OGSÅ: Damelaget på trenerjakt en måned før sesongstart

Sevland var selv med i prosessen med å få på plass de to trenerne. Vidar Medhaug trente laget ut august i påvente av at trenerkabalen skulle løses.

Unngikk nedrykk etter vanvittig snuoperasjon 

I fjor fikk laget en katastrofal start på sesongen og tapte hele ni kamper på rad, men klarte på imponerende vis å beholde plassen på nivå fire.

– Vi har mistet noen spillere og hadde en bredere stall i fjor, men selve startsjueren er den samme som forrige sesong, forklarer Gunn Elise Lund, som har mange unge jenter i troppen.

– Det er mange 16-åringer på laget, og å ta steget opp til 3. divisjon blir ikke lett for dem, fortsetter hun.

Overlevelse målet denne sesongen også

Etter å ha rykket opp fra 4. divisjon i 2016, ble altså møtet med nivået over svært tøft til å begynne med. Derfor er overlevelse ambisjonen også i 2018/19-sesongen for Åkra-damene.

– Å holde plassen er målet vårt, og skulle vi klare å ende midt på tabellen skal vi være kjempefornøyde, understreker Lund.

At det er hele sju toerlag i avdelingen bekymrer den ferske Åkra-treneren litt.

– Disse klubbene kan fort finne på å toppe laget, spesielt mot slutten av sesongen. De styrer i stor grad hvilke spillere de ønsker å bruke.

Spiller to kamper i Kristiansand i helga 

Og det er nettopp to rekruttlag Åkra-damene møter i helga når det er serieåpning med to kamper i Kristiansand. På lørdag venter Våg 2, før Randesund 2 er motstander neste dag.

– I likhet med oss tror jeg Våg 2 kommer til å stille et veldig ungt lag, spår Gunn Elise Lund.

Hun er fornøyd med to av fire poeng i helga.

– Det skal vi eventuelt si oss fornøyd med, men det er alltids muligheter for fire poeng og full pott også, avslutter en spent Åkra-trener.