Fikk støtte fra kommunen – blir NM på Åkrasanden – Hnytt

Siste:

Arkivfoto.

Fikk støtte fra kommunen – blir NM på Åkrasanden

Formannskapet gikk inn med 14.000 kroner i støtte til NM i brettseiling på Åkrasanden. Det gleder Morten Knutsen fra Karmøy Brettseilerklubb.

SPORT: Etter at NM på Sola ble avlyst på grunn av dårlige forhold, og uten reservehelg, snudde Knutsen og Karmøy Brettseilerlag seg kjapt rundt og fikk på plass NM i brettseiling på Åkrasanden.

Planen er at det skal holdes 22. og 23. september med reservehelg 13. og 14. oktober.

– Det er gøy for oss, og dette kom jo veldig brått på oss også. Vi er avhengige av hjelp for å få det til. Dyktige folk lokalt har sagt ja til å være med, og fra andre klubber, men vi trenger flere, sier Knutsen.

Han og resten av klubben har jobbet hardt for å få på plass arrangementet, og kan fortelle at nå er NM-medaljene på vei til Karmøy.

Om det blir folkefest gjenstår å se.

– Det kunne det vært i mye større grad om vi hadde hatt mer tid på oss. Nå blir det et NM for seilerne hovedsakelig. Nå er det slik at vindretning og styrker vil gjøre hvor kjekt det blir på Åkrasanden. Desto mer vind vi har, desto nærmere land kan vi arrangere, og desto kjekkere er det for folk å se på, forteller han.

– Vi vil jo helst ha kuling kan vi si, og det er vel ingenting som er kulere enn å se det på nært hold hvis vi får kuling på Åkrasanden med flere av Norges beste brettseilere som skal slåss om å bli Norgesmester, sier han videre, og legger til at en må kle seg godt.

Martin Møller Hovda på hjemmebane

En som blir en klar favoritt er Karmøys egen Martin Møller Hovda. Brettseileren er nærmest vokst opp på Åkrasanden. Knutsen mener likevel at en ikke skal ta ting på forskudd.

– Det er flere som har trent godt i år. Det handler om å treffe på starter, og plutselig kan han treffe feil og fyke på trynet. Det er ikke enkle forhold på Åkrasanden, men det er vel kanskje en av grunnene til at han har blitt så god, sier han, men legger likevel til at forutsetningene er høye for åkrabuen.