– Jeg forventet at vi skulle kjempe om seriegullet – Hnytt

Siste:

FORVENTET IKKE NEDRYKKSSTRID: Avaldsnes-kaptein Maruschka Waldus. (Foto: Arne Kristian Stave Ytreland)
FORVENTET IKKE NEDRYKKSSTRID: Avaldsnes-kaptein Maruschka Waldus. (Foto: Arne Kristian Stave Ytreland)

– Jeg forventet at vi skulle kjempe om seriegullet

Avaldsnes vinner ikke kamper for tiden, og mot Lillestrøm fortsatte motgangen.

FOTBALL: Avaldsnes fikk det som ventet svært tøft og tapte 1-4 mot Lillestrøm, som lørdag ettermiddag tok sin 17. strake seier denne sesongen. I morgen kan Hege Riises uovervinnelige jenter juble for det som må være et rekordtidlig seriemesterskap, forutsatt at Klepp ikke vinner i morgen.

– Vi gikk til kampen med et håp om å ta dem, men igjen viser Lillestrøm seg veldig sterke. De scorer på de sjansene de får, mens vi trenger litt flere, sier en skuffet Avaldsnes-sportssjef i Lena Tyriberget til Karmøynytt etter at nok en trepoenger uteble.

Statistikken er dyster for de rød- og hvitstripete. De siste sju kampene har endt uten seier. Fire poeng har blitt plukket siden midten av juni. Avaldsnes er et bunnlag og motgangen ser ikke ut til å ha noen ende.

– Det er en tøff situasjon å være i. Verken jeg, klubben eller spillerne hadde sett for oss et slikt scenario, men vi jobber steinhardt på trening hver dag for å utvikle oss, bedyrer hun.

SKUFFET: Lena Tyriberget har ikke fått mye å juble for denne sesongen. Lørdag ble det nytt tap mot serieleder Lillestrøm. (Foto: Arne Kristian Stave Ytreland)

Avaldsnes-kaptein forventet gullkamp

En spiller som neppe hadde sett for seg at Avaldsnes skulle havne i nedrykksstriden i år er midtstopper Marusckha Waldus. Da nederlenderen signerte for klubben i vinter, kunne laget se tilbake på et cupgull og 2. plass i serien i 2017.

– Jeg forventet at vi ville være i toppen og kjempe om seriegullet, men situasjonen er som den er. Sånn er fotballen, sier hun og får frem et smil.

I en ellers tung sesong har Waldus fremstått som en av Avaldsnes’ beste spillere i år. Lørdag ettermiddag ledet hun laget ut som kaptein, til tross for at Andreia var tilbake i startelleveren etter et langt skadeavbrekk

– Det er tøft å ikke vinne fotballkamper, men jeg synes man skal tenke på prosessen vi er i. Vi står bedre til enn sist vi møtte Lillestrøm. Organiseringen er bedre, men vi gir det for lett vekk og det er noe vi er nødt til å fikse på.

LES OGSÅ: Avaldsnes fikk Lillestrøm-bank før Champions League-dyst

Klar for å møte verdensstjernene

Førstkommende onsdag er bunnstrid glemt for en dag. Kl. 18.00 spiller Avaldsnes Champions League-kamp på Haugesund stadion mot Europas beste lag, franske Lyon.

– Vi ønsker å tro at vi kan gjøre noe spesielt, hvis ikke er det bare å slutte å spille fotball. Vi tror på oss selv og har jobbet med en strategi, sier Maruschka Waldus, før hun fortsetter:

– Det kommer til å bli fantastisk å spille mot dem. Dette er Champions League og en drøm som går i oppfyllelse. Hvis vi unngår enkle feil, kan vi få et resultat.

Også Lena Tyriberget er håpefull foran kampen mot laget som har vunnet turneringen tre år på rad. I 2016 vant Lyon 10-2 sammenlagt mot Avaldsnes.

– Oddsen er ikke på vår side, men vi skal gå til kampen med tro på at vi kan få til noe. Vi må være enda råere på å stenge igjen bakover, og benytte oss av mulighetene i offensivt spill, avslutter sportssjefen.