Avaldsnes fikk Lillestrøm-bank før Champions League-dyst – Hnytt

Siste:

LILLESTRØM FOR STERKE FOR DAHL OG AVALDSNES: Hanna Dahl måtte konstatere tap mot den suverene serielederen. (Foto: Arne Kristian Stave Ytreland)
LILLESTRØM FOR STERKE FOR DAHL OG AVALDSNES: Hanna Dahl måtte konstatere tap mot den suverene serielederen. (Foto: Arne Kristian Stave Ytreland)

Avaldsnes fikk Lillestrøm-bank før Champions League-dyst

Lillestrøm ble altfor sterke for Avaldsnes, som sliter i bunnstriden i Toppserien.

FOTBALL: Avaldsnes var levnet få sjanser mot den suverene serielederen Lillestrøm, og poeng skulle det heller ikke bli for Lena Tyribergets jenter.

Avaldsnes-treneren stilte sitt lag, kanskje det sterkeste hittil denne sesongen, opp i en 5-4-1-formasjon, tydelig med en plan om å gjøre det vanskelig for Hege Riises lag. Men Lillestrøm vant til slutt fullt fortjent 4-1 på Avaldsnes idrettssenter, som gjør at laget vinner Toppserien allerede i morgen om ikke tabelltoer Klepp vinner borte mot Vålerenga i morgen.

1. omgang var likevel jevnspilt og sjansefattig, og Duda kom så nære, så nære for Avaldsnes da en heading ble reddet på strek etter en corner. Det var imidlertid bortelaget som skulle ta ledelsen etter at Ingrid Kvernvolden banket inn ledermålet etter 18 minutters spill.

0-1 skulle også stå seg til pause, men ikke lenge etter hvilen doblet Lillestrøm da Sophie Roman Haug umarkert fikk heade inn bortelagets andre for ettermiddagen.

Drømmescoring i 2. omgang ikke nok for Avaldsnes

Verre skulle det bli for Avaldsnes. Ingrid Kvernvolden ble tomålsscorer Lillestrøm etter en fin chip over Avaldsnes-keeper Line Geltzer Johansen i det 72. minutt.

Hjemmelaget, som på onsdag spiller Champions League-kamp mot Europas beste lag, Lyon, skulle dog få seg en trøstescoring. Og det av den nydelige sorten. Innbytter Gaelle hadde ikke vært lenge på banen da hun så at Lillestrøm-keeper Cecilie Fiskerstrand sto litt langt ute og lobben ballen i mål fra 35 meter.

Men i realiteten var Avaldsnes aldri i nærheten av å få med seg noe mot den kommende serievinneren, og like før slutt scoret like godt Sigridur Gardarsdottir for romerrikingene og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Avaldsnes startet slik (5-4-1): Line Geltzer Johansen – Nathalie Utvik, Maruschka Waldus, Andreia Rosa, Dejana Stefanovic, Hanna Dahl – Meryll Abrahamsen, Luana, Cho, Anna Jøsendal – Duda.