Spennende start for Skaarnesheimen – Hnytt

Siste:

(F.v.) Øyvind Olson, Børge Gullesen og Jan Thomas Rantaniitty forteller om noen innholdsrike måneder etter at de overtok Skaarnesheimen på Sandve.
(F.v.) Øyvind Olson, Børge Gullesen og Jan Thomas Rantaniitty forteller om noen innholdsrike måneder etter at de overtok Skaarnesheimen på Sandve.

Spennende start for Skaarnesheimen

15. november i fjor overtok Jan Thomas Rantaniitty, Øyvind Olson, Børge Gullesen og Bjørn Opheim det slitte leirstedet ytterst i havgapet på Sandve. Nå er nytt liv blåst inn i Skaarnesheimen og første sommersesong er over.

De hadde lenge pratet og drømt om hva de skulle gjøre om leirstedet kom for salg. Plutselig en dag var det i avisen, og siden da har det gått i ett sett.

– Vi fikk overtatt den 15. november. Da hadde vi planene klare. Vi gjør ikke dette for å bli rike, vi ønsker å skape noe. Ønsker å skape den plassen vi selv har lyst til å besøke. En spennende plass for turisme, kultur og mat, forteller Rantaniitty.

Internasjonal etterspørsel
Siden april i år har de jobbet sene kvelder og lange netter for å få pusset opp deler av anlegget. Og i sommer har to hytter vært mulige for utleie.

– Vi ville validere markedet før vi går inn med mer penger. Vi ville se om vi fikk folk, også internasjonale, til å komme og bo her på Sandve. Midt i sjøsprøyten. Om vi kunne få bedrifter til å komme her og ha arrangementer med oss, sier Jan Thomas engasjert.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg. Bare timer etter de publiserte den første hytten på Airbnb tikket den første bestilling inn. Siden da har de hatt flere internasjonale besøkende. Deriblant fra Sveits, Spania, Tyskland, Latvia, Belgia og Polen.

– Men vi har ikke truffet det kinesiske markedet helt enda, spøker Rantaniitty.

I ett med naturen
Ytterst i det forblåste havgapet får du oppleve naturen på sitt beste, og det var nettopp beliggenheten som trigget gjengen mest.

– Lokasjonen er jo den viktigste grunnen til at vi kjøpte dette. Her har du en surfebølge rett ut av vinduet, og sjøen slår over her om vinteren. Det er fantastiske naturressurser her ute som er fullt på høyde med både nasjonale og internasjonale adventure destinasjoner, forteller Jan Thomas. Han får samtykkende nikk fra de andre.

–  Det er ikke begrensning på hva vi kan drive med her. Vi kan bruke området på alle mulige måter. Om det er surfing, klatring eller hva som helst, sier Øyvind.

En spesiell opplevelse
Gjennom sommeren har det også blitt avholdt flere aktiviteter og arrangementer på leirstedet.

– Sommerens høydepunkt var et arrangement sammen med Helsefonna. Helsefonna kom til oss og ønsket en teambuilding. Da hadde vi ca 30 mann uti vannet på surfekurs, etterfulgt av peiskos på Skaarnesheimen med hjemmelaget fiskesuppe med selvsanket tare, musikk, bålpanner og skikkelig sommerstemning, forteller Jan Thomas.

Han forteller at det er et marked de ønsker å satse mer på. Gjerne i samarbeid med andre aktører.

– Det er utrolig spennende å bygge en plattform hvor vi kan få med andre lokale aktører og gjøre interessante ting for Karmøy og Haugalandet, sier han.

Og gjengen strekker seg langt for å tilrettelegge etter beste evne.

– Vi har en spennende booking til neste år hvor det er 8 hollendere som kommer. De vil bli hentet i Stavanger med fiskebåt, og fiske tilbake hit for så å parkere skuten her. Etterpå vil de ha privat kokk som skal lære de å lage mat av fangsten. Så vi har leid en 60 fot fiskebåt med crew, forteller Jan Thomas.

– Vi kan fikse det meste, legger Børge til.

En start på noe større
Til tross for både innbrudd og vannlekkasje har det vært en magisk start for Skaarnesheimen. Og karene bak har mye større planer planlagt.

– Vi har en plan A som vi har på tapetet. Men den krever en helt annen innsats og investorer. Da vil det bli samme konsept som nå bare med et annet utseende, forteller Børge. Han viser til spennende tegninger med glasskupler og ganger som fletter hele anlegget sammen.

– I utgangspunktet for turistnæringen så er det på sommerhalvåret som gjelder. Vi ønsker at på vinteren, når det er skikkelig værslig her ute, det er da det skal være mest interessant å komme her. Da skal du kunne være i disse enhetene å føle at sjøen slår over deg. Så vi ser for oss at om noen år, da skal det være noe helt nytt og spennende som møter deg her ute, sier Rantaniitty.