Støtter planene om NM i brettseiling på Åkrasanden – Hnytt

Siste:

Rådmann i Karmøy kommune, Vibeke Vikse Johnsen.
Rådmann i Karmøy kommune, Vibeke Vikse Johnsen.

Støtter planene om NM i brettseiling på Åkrasanden

Rådmannen går inn for å støtte aktørene som jobber for å få NM i brettseiling til Åkrasanden.

POLITIKK/SPORT: NM i brettseiling skulle opprinnelig vært avhold ved Sola 25. og 26. august i år, men lite vind førte til at mesterskapet ikke ble gjennomført.

Nå har Norsk Brettseilerklubb henvendt seg til Karmøy Brettseilerklubb med ønske om at klubben skal arrangere mesterskapet på Åkrasanden.

Klubben planlegger å avholde NM i disiplinen slalom 22. og 23. september med reservehelg 13. og 14. oktober hvis værforholdene ikke skulle være optimale.

Karmøys egen Martin Møller Hovda er også regjerende Norgesmester.

– Et Norgesmesterskap vil være med å gjøre Åkrasanden og Karmøy mer kjent som velegnet sted for brettseiling og andre vannaktiviteter. Det er også positivt at regjerende Norgesmester i disiplinen, klubbens egen Martin Møller Hovda, får en mulighet til å vise seg frem på hjemmebane, skriver rådmann Vibeke Vikse Johnsen i sin vurdering, og foreslår å støtte klubben med 14.000 kroner som belastes formannskapets disposisjonsfond.

Karmøynytt har vært i kontakt med Morten Knutsen fra Karmøy Brettseilerklubb som forteller at det jobbes hardt med å få arrangementet på plass, og får bistand fra andre klubber.

Saken skal opp i formannskapet førstkommende mandag.