Gikk 779 millioner i minus - men inntektene øker – Hnytt

Siste:

Foto: Solstad Farstad
Foto: Solstad Farstad

Gikk 779 millioner i minus – men inntektene øker

NÆRINGSLIV: Rederiet Solstad Farstad gikk med 779 millioner kroner i minus i andre kvartal i år, viser tall som næringsavisen, Sysla har innhentet. Samtidig viser halvårsresultatet et minus på 1.322 millioner kroner, i følge avisen.

Årsaken til kvartalsresultatet skal være store finansielle tap, blant annet som følge av svekkelse av kronen. Dette har i følge Sysla medført et urealisert tap i forbindelse med gjelden på 320 milioner kroner.

Økning

Samtidig viser oversikten at driftsinntektene øker hos det Skudeneshavnbaserte rederiet. Omsetningen i andre kvartal var på 1.359 millioner kroner, som er betydelig opp fra året før da tallet var 711 millioner kroner.

Årsrapporten viser at rederiet har 47 av sine 141 skip i opplag.