Håret Frisør åpnet dørene igjen – Hnytt

Siste:

Onsdag 29. august er det klart for nyåpning av Håret Frisør og det er med godt humør Julianne Skauge Sandvik og Line Merethe Grinde er klare til å ønske kunder velkommen i salongen igjen.
Onsdag 29. august er det klart for nyåpning av Håret Frisør og det er med godt humør Julianne Skauge Sandvik og Line Merethe Grinde er klare til å ønske kunder velkommen i salongen igjen.

Håret Frisør åpnet dørene igjen

Det å drive sin egen salong hadde de egentlig ikke sett helt for seg, men når sjansen bød seg grep de den.

AVALDSNES: Onsdag 29. august åpnet dørene på Håret Frisør igjen etter å ha vært stengt i to måneder. Salongen har gjennomgått en makeover og de nye eierene Julianne Skauge Sandvik og Line Merethe Grinde gleder seg til å vise den nye salongen til både gamle og nye kunder.

– Onsdag er den store dagen. Da blir det markering med kake, champagneglass og åpningstilbud. Det blir en dag hvor vi tar oss ekstra god tid til de som kommer innom, forteller Grinde.

Sammen med makkeren Skauge Sandvik har hun stått på hodet for å få alt klart til åpningsdagen.

– Det har vært en lang prosess, men vi har jo hatt det kjempekjekt. Vi har gått her både dag og kveld, men det er jo verdt det, smiler Grinde og skyter inn: – Blod, svette og tårer, er det ikke det man sier.

Grep sjansen
Da damenes arbeidsplass skulle selges tidligere i sommer bestemte de seg for å kjøpe den opp. Ingen av dem hadde egentlig planlagt det, men slik ble det nå en gang.

– Det var egentlig helt tilfeldig. Line Merethe gikk på skole og jeg hadde gått sykemeldt av og på i nesten seks år. Hvis jeg skulle fortsette å jobbe som frisør måtte jeg ha veldig tilrettelegging, så jeg hadde planer om å gå på skole jeg også. Men så bestemte vi oss bare for at nei nå gjør vi dette, forteller Skauge Sandvik med et smil.

Hun legger ikke skjul på at det var det gode forholdet til kundene som gjorde det vanskelig å la salongen gå.

– Vi får jo et forhold til kundene og blir glad i dem. Jeg har jo vært i salongen i ti år, og man kjenner dem på godt og vondt. Du følger dem gjennom hele livet egentlig. Mange av barna er jo blitt voksne og reist på studier og hele pakken. Så det var den som satt litt i meg, sier hun.

Salongen har gjennomgått en real oppussing og det var viktig for de nye salongeierene at det ble en god og hjemmekoslig atmosfære i lokalet.

 

Trygghet i å være to
Både Line Merethe og Julianne avslører at det ansvaret som følger med å bli salongeiere er litt skummelt, men de finner trygghet i at de gjør dette sammen.

– Når vi diskuterte dette med å kjøpe salongen, så var vi begge enige i at hvis vi var to da skulle det gå greit, sier Line Merethe.

Damene har aldri hatt et personlig vennskap utenfor jobb, noe som de tror er en styrke når de nå er forretningspartnere.

– Vi har vel egentlig ikke vært venninner, men gode kollegaer som alltid har jobbet veldig godt ilag uten at vi har knuffet eller blitt sure på hverandre. Vi har hatt et godt samarbeid uten at vi på en måte har diskutert at det skulle være et samarbeid, forteller Julianne.

– Vi er som storesøster og lillesøster, legger Line Merethe latterfullt til.

Personlig og ekte
Etter at de overtok salongen har det blitt lagt ned mange timers arbeid for å få den klar til åpningsdagen. Både Line Merethe og Julianne hadde en klar visjon om hvordan de ville at salongen skulle se ut og oppleves.

– Vi vil være en personlig salong med god atmosfære. Du skal komme inn, få deg en kopp kaffe og føle deg velkommen og hjemme. Vi ønsker ikke at det skal være noe løpebånd hvor vi kun ser på klokken, da ser en ikke kunden, forteller Skauge Sandvik.

– Vi ønsker å legge vekt på de små detaljene og ta oss bedre tid til kundene. Ikke kun se på klokken og stille de samme upersonlige spørsmålene om og om igjen, avslutter Grinde.