– Vi føler vi er heldige som får ta del i dette – Hnytt

Siste:

Ida Marie Jakobsen og Henrik Anglevik i den nye teknologipiloten.
Ida Marie Jakobsen og Henrik Anglevik i den nye teknologipiloten.
Kent Olsen

– Vi føler vi er heldige som får ta del i dette

I to uker har de to nyansatte »graduates» Ida Marie Jakobsen og Henrik Anglevik fra Karmøy fått mange nye inntrykk av hvordan det er å jobbe på Hydro.

NÆRING: – Det er mye å sette seg inn i. Det er rutiner og vi må lese oss opp på forskjellige ting. Det er mye inntrykk, men det er kjekt å spennende å få være med rundt på bedriften for å se, sier Jakobsen.

Hun og Anglevik er Hydro Karmøys to nyeste «graduates», som er et program tilrettelagt for nyutdannede studenter.

– Det har gått bra så langt. Det er stort fokus på at vi får god opplæring. De har en ganske strukturert oppfølgingsplan og det er fokus på at vi blir godt opplært og at vi får være med å se på mye av verdikjeden til Hydro, forteller Anglevik.

Programmet de er med på varer fra 12-24 måneder, og i den periode skal de innom hele bedriften, noe Jakobsen tror er en stor fordel.

– Alt henger jo sammen. Det er en stor verdikjede, så alt blir påvirket av denne verdikjeden fra start til slutt. Det å vite hvordan produksjonen av primæraluminium foregår gir oss bedre mulighet til å forstå hvis det skjer noe i produksjonen og hvordan det påvirker sluttresultatet, mener Jakobsen.

Siktet seg inn på Hydro

Jakobsen har master i industriell teknologi og driftsledelse, mens Anglevik har master i industriell økonomi, begge i Stavanger, og da en skulle søke jobb etter utdannelsen var det ikke tvil om hvor de begge ville.

– Jeg var fast bestemt på Hydro. Nå var jo denne søknadsprosessen omfattende, men vi fikk jo jobb en stund før vi var ferdig utdannet. Å ha en jobb å gå til etter studiene var herlig, sier Jakobsen.

– Jeg synes det er en fin måte å begynne yrkeslivet på. Du får en grundig opplæring og får et godt innblikk i Hydro. Jeg setter pris på å kunne få såpass god oppføling og bli en del av et godt fellesskap. Det er lav terskel på å spørre medarbeidere om spørsmål også, forteller Anglevik, før Jakobsen legger til:

– Vi har jo fått tildelt en fadder også, så om det er noe spesielt vi lurer på så har vi en fadder å forholde oss til hele veien.

Var sommervikarer

Både Jakobsen og Anglevik har hatt sommerjobber på Hydro, og kjente godt til miljøet i forkant.

– Jeg fikk et voldsomt godt inntrykk av Hydro som ferievikar. Det var god opplæring og oppfølging. Det var fokus på at vi skulle jobbe sikkert og fokus på kvalitet. Jeg likte alle prinsippene og verdiene som Hydro presenterte, så når jeg begynte å nærme meg ferdig utdannet så fulgte jeg med på stillinger som Hydro la ut, forteller Anglevik.

Jakobsen var sommervikar syv år på rad, samt tilkallingsvikar, og hun forteller at tiden på Hydro ga mersmak.

– Hydro er jo et stort system med mange muligheter for utvikling og med fokus på innovasjon og teknologi. Det er noe jeg vil være en del av, sier hun.

Nysgjerrige

Selv om de har sikret seg jobb i Hydro fremover, så har de ikke klart å gjøre seg opp en mening enda om hvilken avdeling de ønsker å jobbe i.

– Akkurat nå blir det mye å være med på og se på de ulike avdelingene og hvordan de jobber, så det formes litt etter hvert tenker jeg, sier Anglevik, før Jakobsen tar over:

– Det er så mye spennende som skjer, så det er vanskelig å gjøre opp en mening nå for nå er alt nytt og spennende. Teknologipiloten, for eksempel. Det er mye som skjer rundt omkring med teknologi og innovasjon. Industri 4.0 er det mye av, noe som jeg har hatt mye av i utdanning min. Det er spennende å se hvordan ting fungerer og hvordan det blir gjort i praksis og ikke bare på skolen.

Stor rift om plassene

Antall «graduate»-stillinger varierer fra år til år.

– Det er ekstremt stor rift om disse stillingene. Det er høye krav for å komme inn og mange søkere. De som er «graduates» kan rotere litt rundt på ulike lokasjoner, og en møtes på samlinger underveis med andre «graduates» for å utveksle erfaring og få kursing og trening. Neste års graduate-stillinger lyses ut 6. september, forteller leder for rekrutteringsteamet i Norge, Eva Finitsi.

– Vi skal til Årdal om tre uker og treffe alle andre «graduates» i Hydro. Det er spennende, avslutter Jakobsen.