I dag hadde Julie (6) sin første skoledag – Hnytt

Siste:

Julie Medhaug Kristensen.
Julie Medhaug Kristensen.

I dag hadde Julie (6) sin første skoledag

Torsdag 6. august markerer skolestart for skolene i Karmøy, og på Sørhåland barneskole startet 14 nye elever i første klasse.

SKOLE: En av elevene som hadde sin første skoledag var Julie Medhaug Kristensen fra Syre, og hun har stor tro på at det blir kjekke år på skolen fremover.

– Det har gått veldig bra. Jeg har lekt masse, sier hun om sin første skoledag.

Mamma Karina Medhaug jobber som vikar på skolen, og forteller at dagen har vært uten tårer.

– Jeg er meget imponert av meg selv, kommer det fra Medhaug.

– Det er jo litt spesielt. Du har jo egentlig ikke småunger lenger, men de er klare for det på den alderen, og da går det lettere for oss foreldre tenker jeg, sier hun videre.

Kjekt å begynne igjen

Rektor på Sørhåland barne, Espen Vidar Berg, synes det er inspirerende å få nye elever, og er ydmyk ovenfor foreldrene som har valgt å la ungene sine gå på skolen.

– Å ønske velkommen til første skoledag er noe av det kjekkeste jeg gjør. Da møter jeg elever som er pyntet og klar for skoleåret. De har vidåpne øyne og smil, men det er selvfølgelig en blanding av å grue og å glede seg. Likevel er det ikke mye so mer kjekkere enn å være rektor og ønske dem velkommen. Det er stort, forteller Berg.

– Det er fantastisk inspirerende å få nye elever, og vi er klare til å ta imot dem. De er helt i starten av livet i forhold til utdanning, og vi skal få lov å være med på å forme dem. Det er litt av et ansvar, sier han videre.

Les mer i Karmøynytt førstkommende onsdag.

Rektor på Sørhåland barneskole, Espen Vidar Berg.