– Det er tydelig at det har blitt bedre de siste årene – Hnytt

Siste:

Ole Johannes Ferkingstad i Pride-paraden.
Ole Johannes Ferkingstad i Pride-paraden.

– Det er tydelig at det har blitt bedre de siste årene

Ole Johannes Ferkingstad fra Åkra reiste hjem til Haugalandet fra Oslo for å være med på historiens første Pride-feiring her i distriktet. På forhånd var han nervøs for oppslutningen, men ser en klar endring i mentaliteten på Haugalandet.

PRIDE: For fem år siden kom Ole Johannes Ferkingstad fra Åkra ut av skapet. Etter det har han flyttet til Oslo, men i helgen var han tilbake på Haugalandet for å gå i historiens første Pride-parade her lokalt.

– Jeg var spent på hvor mange som kom til å møte opp og om det kom til å bli demonstrasjoner slik en har sett på andre småsteder. Jeg er veldig glad for at det var så mange som valgte å møte opp. Jeg hadde virkelig ikke forventet det, sier åkrabuen, som innrømmer at han var redd for at det skulle komme negative bemerkninger.

– Jeg har vært redd for hvordan det kom til å være her på Haugalandet med mangfoldet, men det er tydelig at det har blitt bedre de siste årene. Det har vært verre enn det er nå. Det er jo egentlig ganske bra nå, sier han.

Så mange fra Karmøy

Ferkingstad forteller at det var flere fra Karmøy som gikk i toget, og har tro på at kan bli en greie på Karmøy også.

– Det er bare noen som må ta initiativ. I fjor hadde de jo den skeive dagen i Kopervik, så det er jo allerede sånn smålig i gang. Når det har vært i Haugesund så bør jo Karmøy få til en Pride i Kopervik eller på Åkra, som jeg helst vil da, mener Ferkingstad.

– Du kan vel ta initiativ?

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal få gjort det fra Oslo, men jeg bør vel kanskje tenke på det, sier han og tenker seg litt om før han fortsetter:

– Kanskje jeg skal prøve å fikse noe. Det bør uansett tas initiativ til et eller annet på Karmøy også, for jeg tror det er mange som har begynt å åpne sinnene sine der også.