Klart for tidenes første Molinerdag – Hnytt

Siste:

Berit Ådland og Elisabeth Thorheim er spente på den første utgaven av Molinerdagen.
Berit Ådland og Elisabeth Thorheim er spente på den første utgaven av Molinerdagen.

Klart for tidenes første Molinerdag

Det er kanskje ikke ofte det skjer så mye på Ferkingstad, men førstkommende helg slår velforeningen på stortromma og inviterer til Molinerdagen på lørdag.

FERKINGSTAD: For første gang arrangeres Molinerdagen på Ferkingstad. Med loppemarked, kunstutstillinger, Aleksander Hauge og diverse mat- og kafétilbud håper de som har stått i bresjen for arrangementet at det kommer mye folk.

– Ideen kom vel fra meg da jeg hadde vært på Sandvedagen og sett hva de holder på med der. Da spurte jeg velforeningen om ikke vi også skulle ha en sånn dag. Vi har jo så fin kai her nede og fine sjøhus, sier Berit Ådland.

Da Elisabeth Thorheim i Ferkingstad Velforening Vest fikk høre om ideen var hun og resten av styret ikke vonde å be.

– Først så tenkte jeg at ja, det er sikkert mulig, men det var så mye å finne utav. Du er avhengig av at folk er med og stiller opp. Da jeg spurte de andre i velforeningen så var de med på det, forteller Thorheim, og legger til at resten av bygda har vært positive til en slik dag.

Koordinert med Molinermarsjen

At Molinerdagen er lagt til førstkommende lørdag er ikke tilfeldig. Samme helgen er det nemlig Molinermarsj.

– En gang i året har kirken og idrettslaget Molinermarsj. Da har de først gudstjeneste på Fisherman’s Memorial, så går de marsjen før det blir servert middag på idrettshuset. Det er på søndagen, så da knytter vi det litt sammen, forklarer Ådland.

– Det er her det skjer den helgen, skyter Thorheim lattermildt inn, og legger til at hun synes det var litt av målet å ha arrangementene samme helg.

Ryddet havna på forhånd

På forhånd har det foregått mye dugnadsarbeid der havna, stranda og lekeparken ble ryddet.

– Det var i samarbeid med velforeningen og frivillige, og kommunen stilte med to containere slik at vi kunne rydde skikkelig. Kommunen har også støttet oss med penger fra nærmiljøutvalgene denne dagen. Ordføreren kommer også og skal åpne arrangementet, forteller Thorheim.

De senere årene har også de fleste sjøhusene blitt pusset opp, men det er likevel noe som gjenstår.

– Det som gjenstår for å få det veldig fint akkurat nå er kaiområdet. Det er ganske humpete og kunne trengt et nytt dekke, forklarer Thorheim, men tror ikke at det legger en demper på arrangementet.

Nå håper de på fint vær på selve dagen.

– Jeg gleder meg og håper på fint vær. Det er jo litt væravhenging, men jeg håper at det går bra. Jeg kjenner også litt sommerfugler i magen at det skal gå bra, kommer det fra Ådland.

Vet ikke hva som skjer neste år

Om det blir Molinerdag neste år også gjenstår å se. Først må det en evaluering til, og Thorheim forteller at det kan godt være at de legger seg på samme linje som Sandvedagen har gjort med å arrangere hvert andre år.

– Nå må vi jo se hvordan det går og eventuelt ta kontakt med Sandve om at vi i hvert fall ikke kolliderer med dem. Det er jo en liten plass dette, sier Thorheim.