Har fortsatt tro på videre spill i 4. divisjon – Hnytt

Siste:

Vea-trener David Rasmussen har fortsatt tro på at Vea blir å se i 4. divisjon neste år også, men da kreves hardt arbeid.
Vea-trener David Rasmussen har fortsatt tro på at Vea blir å se i 4. divisjon neste år også, men da kreves hardt arbeid.

Har fortsatt tro på videre spill i 4. divisjon

Før sommeren brøt SK Vedavåg endelig tapsrekken på 11 kamper og fikk en sårt tiltrengt opptur. Nå ønsker trener David Rasmussen å bygge videre på uavgjortresultatene i håp om å sikre videre spill i 4. divisjon.

FOTBALL: Denne uken er lokalfotballen endelig tilbake etter sommerferien, og førstkommende torsdag tar SK Vedavåg turen over kommunegrensen for å møte hard motstand i Haugesund.

Der står andreplasserte Djerv 1919 på motsatt banehalvdel, men topplaget skremmer ikke Vea-treneren.

– Jeg synes det bare er positivt at vi møter et kjempegodt lag i første kamp etter ferien. Da får vi mobilisert skikkelig, og vi vet at når vi møter Djerv så må vi opp i ringene hele veien, sier Rasmussen.

Etterlengtet opptur

Etter 11 strake tap fikk SK Vedavåg hull på poengbyllen med 1-1 hjemme mot Sandnes Ulf 2 og 0-0 borte mot Randaberg i de to siste kampene før ferien.

Med flere utskiftninger fra fjorårssesongen visste Rasmussen på forhånd at laget trengte kamper for å lære nivået.

– Jeg hadde håpt at det ikke skulle gå så lang tid før vi klarte å bryte den rekken, men det var utrolig godt da vi klarte å bryte rekken før sommeren. Å hente poeng i Stavanger er ganske vanskelig i seg selv, så det var utrolig godt og viktig at vi fikk den rett før sommeren, forteller Rasmussen.

Nå håper han at laget kan bygge videre på oppturen, og setter flere krav til spillerne.

– Vi trenger folk som prioriterer treninger og at folk tar et tak selv for å være fysisk klare. Alle spillerne har fått et program i sommer for å holde seg i form. Vi hadde en liten måned fri, og det er bra å koble av, men vi må gjøre den jobben som trengs, sier Rasmussen.

Har troen

Klubben ligger desidert sist i årets 4. divisjon avdeling 02 med to poeng. Det er syv poeng opp til Hundvåg på kvalikplass.

Selv om tabellposisjonen ikke er særlig lys, har Rasmussen likevel tro på at laget kan holde seg i divisjonen.

– Det er fortsatt muligheter til å ta poeng og holde plassen. Vi har diskutert litt under oppstarten om hva vi må gjøre videre. Vi har hatt evaluering av vårsesongen og hatt en god prat med spillegruppen om hva vi skal gjøre. At vi har en god nok tropp til å beholde plassen er jeg overbevist om, men for at vi skal klare det så trenger vi samtlige til å prioritere dette. Det er tre måneder vi har i høst. Vi trenger alle, og vi trenger også litt flaks med å unngå skader og unødvendige suspensjoner, forklarer Rasmussen.

Han viser til de tette lokaloppgjørene mot Kopervik (4-2-tap) og Åkra (3-4-tap).

– Vi har vært i nærheten, men det har ikke vært godt nok totalt sett. Det er et lite knepp opp, men klarer vi å prestere slik som vi har gjort i de kampene så kommer vi til å ta poeng, sier Rasmussen med stor selvtillit.

Med seg inn i høstsesongen har SK Vedavåg fått med seg Hans Olav Simonsen, Elias Svela og Johan Robertsen Langåker.

– Alle de tre er på en måte nye signeringer. Johan og Elias blir med fullt ut, mens Hans Olav skal være med en stund. De er typer og spillere som blir viktige for gruppen, forteller Rasmussen.