Åpner på Åkra – legger ned i Kopervik – Hnytt

Siste:

Halvor Hansen tar i et tak for å få bruktbutikken på Åkra ferdig til åpningen.
Halvor Hansen tar i et tak for å få bruktbutikken på Åkra ferdig til åpningen.

Åpner på Åkra – legger ned i Kopervik

Den 1. september åpner ABR bruktbutikk i de gamle lokalene til Fagerland sport. Samtidig legger de ned bruktbutikken i Kopervik.

ÅKRA: Mye skal fortsatt gjøres i de 360 kvadratmeter store lokalene som ABR har sikret seg før ny bruktbutikk står på plass den 1. september, men Halvor Hansen er godt i gang, og legger et godt strøk maling på veggene.

Han har stor tro på at Åkra er plassen å drive bruktbutikk, og opplever allerede stor interesse.

– Åkra er jo en plass som er i voldsom utvikling. Butikken her ligger så sentralt, så med en gang den stod annonsert så gikk vi for det. Jeg tenkte at her hadde det vært ideelt med en gang, sier Hansen, som til slutt fikk på plass en leieavtale.

– Jeg er spent og optimistisk for at dette skal gå godt. Vi håper at vi kan få flere pensjonister og folk som sitter hjemme og ikke har noe å gjøre. Vi trenger folk på lager blant annet, forteller Hansen videre.

Avhengig av frivillige

For at bruktbutikken skal gå rundt er de avhengige av å ha folk på dugnad, og de har allerede fått flere navn på blokka.

– Hvis vi får nok folk som er uføretrygdet og pensjonister inn så slipper vi å betale moms. Da blir det mer penger av det, og så får vi folk ut i aktivitet og jobb. Vi får også folk i praksis som er tidligere rusmisbrukere som kan jobbe her, forklarer Hansen.

Han tror og håper at bruktbutikken blir et godt tilskudd til driften til Karmsund ABR-senter, og forteller at inntekten går til ettervern, oppfølging og arbeidstrening.

– Vi håper vi får god fortjeneste og at vi kan få flere arbeidsplasser til folk som trenger arbeidstrening. De folkene som hjelper gjør en god gjerning. De hjelper med at vi får økonomi til å hjelpe flere, pluss at det er voldsomt sosialt.

Han håper at de kan få mellom 10 og 12 stykker, og ser for seg at de kan jobbe to og to om gang.

– Da blir det ikke en belastning for folk. Noen vil kanskje være en gang i uken mens andre vil være to eller flere. Det kan være en fordel at folk ikke binder seg opp og at det blir for mye, forklarer han videre.

Legger ned i Kopervik

Etter rundt ett års drift legger ABR ned bruktfilialen i Kopervik. Grunnen er dårlig omsetning og lite praktiske lokaler.

– Det går ikke økonomisk. I første etasje er det møbler og i tredje er det nips og alle mulige ting i forskjellige rom. Det er upraktisk og ikke salg nok. Vi ser at det ikke er lønnsomt, og da må vi gjøre grep, sier Hansen, som har tro på at den nye bruktbutikken på Åkra kan gå bedre.

Klarer ikke å sitte hjemme

Selv om Hansen er blitt 70 og har gått ned i stilling så er det vanskelig for ham å ta det med ro, og ønsker å holde på så lenge han kan.

– Jeg klarer ikke å sitte hjemme. Jeg går rundt meg selv. Det er ikke enkelt i det hele tatt. Så lenge jeg har helsen så ønsker jeg å være med, forteller Hansen, som i dag har ansvar for nye prosjekter, arbeidstrening og ettervern.

– De tingene er det viktigste for å få enda bedre resultater. Det er ikke nok å gå til en behandling i noen måneder og gå hjem og sette seg og ikke gjøre noe. Det er dødfødt. Hvis en har en jobb å gå til og et nettverk så er det greit med noen måneder på en institusjon. Men utenom det, så blir det bare nederlag for dem. Å sitte og gape og ikke ha noe å gjøre og bare tenke problemer og rus, da går det utfor altså, utdyper Hansen, som har i flere tiår engasjert seg for hjelpe de som har de vanskelig.

Derfor ser han ekstra frem til åpningen og muligheten til å hjelpe flere fra og med 1. september.

– Da får vi noen fra kommunen til å stå for selve åpningen, og vi vil ha gode tilbud med kaker og kaffe til folket, avslutter han.

Her kommer den nye bruktbutikken.