Dorthea fra Haugesund fikk Sildajazz-prisen – Hnytt

Siste:

Foto: Tor Andre Johannessen
Foto: Tor Andre Johannessen

Dorthea fra Haugesund fikk Sildajazz-prisen

SILDAJAZZ: Equinors Sildajazzpris for 2018 ble onsdag kveld tildelt jazzvokalist og låskriver, Dorthea Økland.

Prisen ble delt ut i forkant av åpningskonserten med Lizz Wright i Maritim Hall.

Prisen er på 30.000 kroner og skal fortrinnsvis deles ut til en musiker, gruppe eller enkeltperson som har gjort seg fortjent gjennom sitt virke, for og med jazz. Prisen kan også tildeles som stipend til oppmuntring for unge musikere som satser på en yrkeskarriere med jazz som basis.

Dorothea Økland er født og oppvokst i Haugesund, og har i dag base i Oslo og Stavanger.

– Dorothea Økland er etter juryens mening en meget spennende og lovende ung musiker på den norske jazzscenen, og en som vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer.  Hun er en allsidig vokalist,(gitarist), jazzmusiker og låtskriver som viser ett talent, spilleglede og nyskapning man sjelden opplever. Vi ønsker at Equinors Sildajazzpris i år, skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker. Vi gleder oss til å følge Dorothea Øklands musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter, heter det i juryens begrunnelse.

Prisen ble delt ut av kommunikasjonsleder Ove Tungesvik i Equinor og festivalsjef Bjarne Dankel fra Sildajazz.  Leder av familie og kultur komiteen på Stortinget Kristin Ørmen Johnsen foresto den offisielle åpningen av den 32. festivalen i rekken.

Åpningskonserten med Lizz Wright i Maritim Hall. Foto: Tor Andre Johannessen