– Det var ikke like ekstremt som det pleier å være – Hnytt

Siste:

Martin Møller Hovda på Fuerteventura.
Martin Møller Hovda på Fuerteventura.

– Det var ikke like ekstremt som det pleier å være

Vindsurferen Martin Møller Hovda er noe skuffet over vindforholdene, men fikk likevel to kvartfinaler med seg videre.

SPORT: En lang PWA World Tour nærmer seg slutten for Martin Møller Hovda fra Åkra, og på Fuerteventura var det en revansjelysten åkrabu som ønsket å vise seg fram.

– Vi hadde vind hele dagen og begynte på ettermiddagen. Jeg seilte en runde og det gikk bra. Da gikk jeg videre til kvartfinalen. Det er rundt der jeg ligger nå i år, så det var greit. Jeg har hatt bedre enkeltøvelser, men det er der det ligger, forteller Hovda på telefon fra Amsterdam.

I runde to kom han også til kvartfinalen, men i runde tre kom han seg ikke videre.

I forkant av fjerde og siste runde var Hovda maks uheldig, som skulle vise seg å få konsekvenser for konkurransen og tabellplasseringen hans.

– Det var et brett som hadde flydd ut i finnen min slik at den hadde fått seg et kakk. Det registrerte jeg ikke før jeg kom utpå. Brettet slapp, en såkalt spinout. Det satt ikke i sjøen, forteller Hovda.

– Da jeg kom på land så jeg at det var et stort kakk i finnen. Da hadde jeg ikke tid til å skifte, så jeg måtte gå for det. Det funket ikke og da gikk jeg ut i første runde. Det gjorde at jeg tapte 15 plasser som var sinnsykt kjipt, fortsetter han.

Flere runder ble det ikke på Fuerteventura, etter at vinden gikk ned i løpet av forrige uke.

– Det leverte ikke som jeg er vant med at det skulle levere. Dette året og Fuerteventura har vært skuffende med tanke på forhold for meg. Jeg hadde gledet meg og sett for meg storm og vanskelige forhold hver dag. Slik ble det ikke. Det ble midt på treet, forteller Hovda.

– Det er ikke noe å gjøre med det. Det er den beste seileren som vinner uansett, men jeg hadde en forhåpning om at jeg skulle ende opp bedre enn det jeg gjorde, legger han til.

Har knapt vært hjemme

Siden mai har Hovda vært hjemme i bare drøye to uker, og han ser frem til å komme hjem og nyte noen dager på brettet på Åkrasanden.

Sesongen er likevel ikke over, for i september og oktober er det Sylt i Tyskland som står for tur.

Til tross for alle reisedagene føler Hovda at han tatt store steg som idrettsutøver.

– Det har vært helt konge. Jeg har blitt en mye bedre og mer erfaren seiler. Jeg gjør ikke slike feil som jeg gjorde i begynnelsen. Å reise rundt og konkurrere med seiling er det beste jeg gjør i hele verden så det er konge, men uansett så er det alltid godt å komme hjem og få slappet av, sier Hovda.

Han innrømmer at det har vært et savn etter hjemplassen på Åkra.

– Det er kanskje den beste plassen å seile på i hele verden, men jeg skal seile senior-VM i midten av september. Da kan jeg ikke legge meg på benken og spise Bamsemums. Jeg må holde det vedlike. Nå er jeg sinnsykt revansjelysten, forteller han.