Roger (29) synger i nærmere 60 begravelser i året - det er utrolig fint og ærefullt – Hnytt

Siste:

Roger Hemnes spiller og synger i nærmere 60 begravelser i året.
Roger Hemnes spiller og synger i nærmere 60 begravelser i året.

Roger (29) synger i nærmere 60 begravelser i året – det er utrolig fint og ærefullt

– Det er utrolig fint og ærefullt å få mulighet å sette preg på det siste som skjer under avskjeden etter et menneskeliv, sier Roger Hemnes.

Den 29 år gamle artisten har allerede lang erfaring fra begravelser der han har deltatt med toner til trøst og ettertanke gjennom en årrekke. Helt siden han som 18-åring gikk på Skeisvang Videregående skole har Hemnes vært etterspurt av pårørende og etterlatte.

Jeg har holdt på så lenge nå at jeg har opplevd å opptre for flere i samme familie, forteller han.

Meningsfullt

Sangeren deltar i gjennomsnitt i 50 til 60 begravelser i året med velkjente salmer og låter som både finnes i salmeboka men også på repertoaret til mange kjente artister. Felles for dem alle er at sangene er av stor betydning og at Hemnes setter sitt eget preg på fremførelsen.

– Det oppleves som veldig meningsfullt å synge i begravelser og bidra til å lage en fin sermoni eller siste avskjed, sier han.

Ønsker opptak

Hemnes forteller at det stadig kommer ønsker fra de pårørende om å få tilsendt opptak av sangene som blir fremført. Slik ble også ideen om å lage en egen begravelses-plate unnfanget. Her vil han samle en rekke sanger som mange av oss forbinder med begravelser.

– Det kommer til å bli et album som er inspirert av sanger jeg har fremført i begravelser de siste ti-elleve årene, sier han.

Hemnes forteller at det ofte er de samme sangene som går igjen i begravelser; «You raise med up», «Eg ser», «Alt eg såg» og en del kjente salmer.

– I tillegg til dette vil det komme noen sanger på plata som gjerne ikke er så typisk for begravelser, men som jeg har fremført selv og har lyst å ha med.

Konsert

29-åringen utelukker ikke at det også blir noen konserter i etterkant av utgivelsen.

– Ja, det skal du ikke se bort fra. Settingen er ikke så omfattende så det kan jeg gjennomføre hvor som helst, sier han.

Les mer om artisten i onsdagens papirutgave av Karmøynytt.