Jakter ny identitet og lokale talenter – Hnytt

Siste:

Arkivfoto: Morten Joachim Henriksen, Teatersjef Haugesund Teater
Arkivfoto: Morten Joachim Henriksen, Teatersjef Haugesund Teater

Jakter ny identitet og lokale talenter

KULTUR: I arbeidet med ny identitet for Haugesund Teater vil teatersjef Morten Joachim Henriksen treffe lokale scenekunstnere og gi dem mulighet til å vise seg frem på den lokale scenen.

Teatersjefen legger opp til en ny produksjonsmodell hvor det skal dannes et nytt ensemble som skal fronte teateret fra 2020 og to år fremover.

– Denne prosessen er det både rimelig og viktig å gjøre seg kjent med hva som rører seg av stemmer, tanker og talent i regionen. Det er ingen selvfølge at et ensemble skal være basert på lokale krefter og vi må bli kjent med hverandre! Derfor har vi satt i gang en serie av teaterverksteder under navnet «Akademi Haugesund». Dette er verksteder som er ment å være kompetansehevende på alle nivåer av karrieren, skal være et bidrag fra Haugesund Teater til scenekunstnere fra regionen og arrangeres flere ganger i året, opplyser Henriksen i en pressemelding.

Grunnleggende opplæring

Til det første verkstedet som arrangeres lørdag og søndag har 15 lokale scenekunstnere meldt seg på.

– På denne måten kan Haugesund Teater både bidra med noe faglig, men også ta pulsen på regionens mengde av talent og interesse. Det første verkstedet vil være et møte med improvisasjonskunstneren Veslemøy Mørkrid. Hun vil bruke helgen til å lære oss grunnleggende, men profesjonelle verktøy innen improvisasjon, sier teatersjefen.