Festivalsjefen: – Vi er kjempefornøyde – Hnytt

Siste:

Festivalsjef Bjarne Lund.
Festivalsjef Bjarne Lund.

Festivalsjefen: – Vi er kjempefornøyde

Den 23. utgaven av Fiskeridagene er over, og festivalsjef Bjarne Lund ser tilbake på et begivenhetsrikt arrangement.

FISKERIDAGENE: Godværet i sommer holdt dessverre ikke helt inn da Fiskeridagene ble arrangert i helgen, men Lund tror ikke det noe våte været la en demper på festivalopplevelsen for de fleste.

– Vi har hatt litt regn, men det gjør ingenting. Folk vil være her likevel. Selv om det var litt blandet vær så kommer folk ned. Du vet at det er tak over hodet om det blir regn, sier Lund idet festivalen går inn i sine siste timer på søndag.

Han forteller om fullt hus på de fleste arrangementene og tror det blir nok et bra år.

Og selv om han er godt sliten etter lange dager på kaien på Åkra, er det noe vemodig å se festivalens ende i sikt i år.

– Det er en lettelse nå du kommer på søndagen, selv om det er vemodig. Du legger ned mye arbeid på forhånd, og plutselig etter noen dager så er det over, sier han, og legger til:

– Det er greit nok at det er over, men vi gleder oss jo til neste år, og er glade for at vi kan gjøre det igjen.

Er kommet for å bli

Lund tror festivalen står sterkt på Åkra og at det er kommet for å bli.

– Folk vil ha dette her. Jeg husker en episode for noen år siden da vi holdte på å rydde ned en mandags formiddag. En liten unge kom og drog meg i beinet. Så spurte han om vi kom tilbake neste år. Det er slikt som gir deg inspirasjon til å starte på nytt og gjøre det igjen; at unger vil at det skal være også, og ikke bare for oss voksne, forteller Lund.

Med et variert program med blant annet bryggedans på lørdagen, Stage Dolls på fredagen og Mads Pedersen på torsdagen trekker Fiskeridagene folk i alle aldre.

– På bryggedansen med Susan og Hans var det folk fra 60 år og oppover og fullt hus. Det var populært. På Stage Dolls var det litt yngre publikum, mens på torsdag med Mads Pedersen var det mye voksne folk igjen. De spilte 70-tallsmusikk, og da får du oss gamle ut også som vokste opp med den musikken, sier Lund.

Takker publikum

For at det i det hele tatt skal være en festival er de avhengige av publikum. Lund er takknemlig for at folk kommer igjen år etter år.

– Jeg vil takke publikum for at de stiller opp hvert år. Uten dem hadde vi ikke kunnet drevet hvert år. Det er de som bidrar med å kjøpe billetter til arrangementet. Og sponsorene ikke minst som bidrar til at vi får det til, sier Lund.

Han ønsker også å rose frivilligheten og de som legger ned utallige dugnadstimer.

– Den er helt topp. Det er en fin dugnadsgjeng. Vi har jo våre folk på museet og Røde Kors har sine. De gjør sitt for at vi skal kunne få et overskudd og at vi skal kunne drive Røde Kors Hjelpekorps og museet et år til. Det er jo det som det ligger i, avslutter Lund.