Drillet til ære for cruiseturistene – Hnytt

Siste:

Ida Sofie Bauge 16 og Marie Tendeland 15 fra Sveio drill med «drill dans duett» fremføring. Foto: Tor Andre Johannessen
Ida Sofie Bauge 16 og Marie Tendeland 15 fra Sveio drill med «drill dans duett» fremføring. Foto: Tor Andre Johannessen

Drillet til ære for cruiseturistene

HAUGESUND: Det ble skrevet et aldri så lite stykke skipshistorie i Haugesund i dag da søsterskipene Azamara Pursuit og Azamara Journy møtes for aller første gang.

Azamara Pursuit er på sin jomfrutur og har før anløpet i Haugesund vært innom Oslo og Kristiansand.  Søsteren, Azamara Joruny er på et 16 dagers Norgescruise, og har lagt bak seg store deler av norgeskysten, før siste etappe gikk innom Haugesund. 

Slik så det ut da søsterskipene forlot Haugesund i ettermiddag. Foto: Tor Andre Johannessen

At de to skipene møttes nettopp her ble blant annet markert med plakettsermoni på kaien i fomiddag, der varaordfører, May Britt Vihovde, havnedirektør Tore Gautesen og reiselivssjef Vigleik Dueland deltok, akkompagnert av Sjømannsforeningens shantykor.

Like etter ble det oppvisning ved nystartede Haugaland Trommekorps sammen med Sveio drillkorps, til stor glede for mannskap og passasjerer på de to skipene. 

Sveio drill og Haugaland trommekorps med oppvisning på Garpaskjær like før cruiseskipene Azamara Pursuit og Azamara Journey skulle forlate Haugesund og Haugalandet mandag kveld. Foto: Tor Andre Johannessen