Lokale Frp-politikere mener Per Sandberg bør vurdere sin stilling – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto

Lokale Frp-politikere mener Per Sandberg bør vurdere sin stilling

POLITIKK: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har de siste dagene fått sterk kritikk etter at han la årets sommerferie til Iran.

I et intervju med NRK ber stortingsrepresentant og partikollega, Mazyar Keshvari Sandberg om gå i seg selv og vurdere om han bør ha tillitsverv i partiet, som følge av reisemålet og uttalelser i etterkant.

– Å snakke om Iran som et ferieparadis, finner jeg svært sårende. For meg personlig, men også på vegne av partiet, sier Keshvari til NRK.

Stortingsrepresentanten får nå offentlig støtte fra partikollegaer i Karmøy som torsdag fulgte opp kritikken på Facebook. Blant dem er tidligere stortingsrepresentant, Øyvind Vaksdal (Frp) som for første gang går ut og kritiserer et eget partimedlem.

– «Endelig kom den reaksjonen jeg har ventet på fra mitt parti. Sandbergs oppførsel er i alle aspekter uakseptabel og må få konsekvenser for ham både som statsråd og nestleder i FrP. Dette er første gang jeg kritiserer en partifelle offentlig etter 41 års medlemskap, noe som understreker hvor alvorlig denne saken er. Jeg støtter Mazyar Keshvari fullt ut», skriver Vaksdal på sin Facebook-side.

Skjermbilde fra Vaksdal sin Facebook-profil.

Også kommunestyrerepresentant og leder i kontrollutvalget i Karmøy, Einar Roald Endresen (Frp) retter sterk kritikk mot Sandberg.

«Iran er et terrorregime, hvor annerledestenkende blir hengt i mobilkraner til allmen beskuelse, og hvor kvinner blir steinet ihjel for «utroskap». Ingen norsk statsråd skal reklamere for dette som et «attraktivt turistmål»!!!», skriver Endresen.

Einar Roald Endresen er kritisk til Sandbergs ferietur til Iran. Arkivfoto

– Bommer fullstendig

I en uttalelse til NRK skriver Sandberg at Keshvari bommer fullstendig på sin kritikk og at partifellen blander regimet med et flott folk i et flott land. Fiskerministeren sier han så en stille opposisjon mot regime i Iran da han var på ferie der.

– Sakte, men sikkert opponerer folket i Iran mot diktatur og overgrep. Jeg står skulder ved skulder med folket i alle land som ønsker mine og Keshvaris grunnleggende verdier. Ytringsfrihet, likestilling, demokrati og valgfrihet, også i Iran, skriver Sandberg i en uttalelse til NRK, og fortsetter:

– Hvis dette er i strid med FrPs verdier, vurderer jeg lett min posisjon som 1. nestleder i partiet.

Det har ikke lykkes Karmøynytt å få en direkte kommentar fra Sandberg om saken. Britt Dalsbotten som er politisk rådgiver for fiskeriministeren skriver følgende i en e-post: Se FB status fra Keshvari i dag der tonen er en helt annen.  Se for øvrig kronikk i NrK der Sandberg tar tydelig avstand fra regimet. Ellers ingen kommentar.

 

Arkivfoto: Fiskeriminister Per Sandberg da han åpnet Fiskeridagene på Åkra for to år siden.