Arrangerer Amerikafest i kveld – Hnytt

Siste:

Per Inge Eriksen har selv vært i Seattle der mange Karmøybuer utvandret.
Per Inge Eriksen har selv vært i Seattle der mange Karmøybuer utvandret.

Arrangerer Amerikafest i kveld

ÅKREHAMN: Siden 2011 har Karmøy Vest Rotaryforening arrangert Amerikafest under Fiskeridagene på Åkra.  Også dette året er det mange som vil kose seg med komlemiddag, kjentfolk og underholdning.

Godt over 200 personer er påmeldt til årets Amerikafest som tradisjon tro skal foregå på «Loftet» hos Blå Kors under Fiskeridagene.

Suksessoppskrift

For 8. gang serverer Karmøy Vest Rotaryklubb suksessoppskriften som for mange er blitt et høydepunkt under festivalen; Komlemiddag, underholdning ved Lasse Pedersen, ambassadebesøk, og musikk ved Mads Pedersen. I år som tidligere deltar også Odd Roar Hult, bandet Me3 og ordfører Jarle Nilsen.

– Amerikafesten har absolutt kommet for å bli. Så langt er det påmeldt over 200 deltakere. Minst 20 av disse kommer fra Seattle-området og mellom fem og ti fra New Bedford, sier Per Inge Eriksen som også dette året er med å trekker i trådene.

Mer enn 200 personer er så langt påmeldt til årets Amerikafest.

Tettere samarbeid

Amerikafesten ble første gang arrangert i 2011 og planen var at arrangementet skulle foregå annentvert år. Men pågangen fra det norsk-amerikanske miljøet har hele tiden vært så stor at festen har blitt en årlig happening på Åkra.

– Vi arrangerer Amerikafest for å få til et tettere samarbeid med dem som dro herfra i sin tid. Det har også kommet nye generasjoner som er mer amerikanisert. Det er ikke å lett å få dem til å komme hit og få dem til å forstå betydningen av gamlelandet til sine foreldre eller besteforeldre. Derfor er det viktig med Amerikafesten, sier Eriksen.

Han trekker samtidig frem det store engasjementet fra Sons of Norway-klubben på Haugalandet som har påmeldt 46 medlemmer til festen.

Fra ambassaden

Også dette året blir det besøk fra den amerikanske ambassaden. I år er det nyankomne Eirin Robertson som skal stifte bekjentskap med Amerika-miljøet på Karmøy.

– Hun kommer til å bli vår kontaktperson de neste to til tre årene, sier Eriksen.