«Harald Dales politisk korrekte poesi» – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto

«Harald Dales politisk korrekte poesi»

MENINGER: På Haraldsplass 1. august mer enn antyder Harald Dale at jeg sprer hat-prat på min facebook-side. Jeg tenkte først å ignorere dette tøvet, men fant ut at beskyldningene var så grove at jeg ikke kunne la de stå uimotsagt.

Les også: Politisk poesi vs politisk hatprat

Bakgrunnen for hans vrede er at jeg skal ha kalt Arbeiderpartiets leder for narr når han nå igjen går bredt ut og skal bli statsminister. Dale siterer første setning i innlegget men «glemmer» i beste journalistånd å ta med resten, der jeg begrunner hvorfor. Avisens lesere får pent tro ham på hans ord.

Jeg kan forsikre både leserne og Dale at jeg på ingen måte ønsker å spre hat-prat på nettet. Jeg vil imidlertid forbeholde meg retten til å kommentere både politiske og andre problemstillinger også når dette betyr kritikk av politiske motstandere. Det må aldri bli slik at et partis representanter kan bruke nedsettende karakteristikker på sine konkurrenter mens andre må avstå, noe som vi dessverre har sett altfor mye av i det siste.

Jeg tror Harald Dale lengter tilbake til sitt kontor i NRK der han kunne kaste pressemeldinger fra undertegnede og andre han var uenig med, rett i papirkurven. Tidene har forandret seg og mange gamle pressefolk liker dårlig at politikere nå kan kommunisere direkte med velgerne.

Dale forsikrer om at han ikke tar stilling det politiske innholdet i innlegget. Javel? For flere år siden dukket han opp på min facebook side og angrep meg kraftig fordi jeg i forkant av en 1. mai feiring stilte spørsmål om hvorfor Internasjonalens vers med setningen «I mot oss lover bøyes, av skatter blir vi tynget ned» ikke lenger synges av sosialistene. Noen år senere kritiserte jeg hans gamle arbeidsgiver NRK for å lage en utvidet sending i forbindelse med despoten Fidel Castros død der han ble hyllet som frigjøringshelt og et stort forbilde for sosialistene. Ikke et ord om alle de som ble henrettet og de titusener som ble fengslet for sin motstand mot hans grufulle regime. Harald Dale dukket igjen opp og kritiserte meg og hevdet at kanalen nok i en senere sending ville gi et mer balansert bilde, noe de selvfølgelig ikke gjorde. For få uker siden delte jeg en morsomhet fra nettstedet Libertinius der det ble harselert med SV-leder Audun Lysbakkens grådighet med bruk av andres penger. Igjen dukket Dale opp med sin misnøye. Nå er det en annen av hans politiske forbilder som skal beskyttes mot min kritikk. Vi må være både blinde og døve dersom vi ikke ser hans politiske slagside.

Jeg kan forsikre avisens lesere, mine facebook venner samt Harald Dale om at jeg på ingen måte har tenkt å la meg kneble av hans grunnløse beskyldninger. I Norge er vi så heldige at vi har grunnlovsfestet både ytrings- og trykkefrihet, noe mange misunner oss og som vi må ta godt vare på. Jeg vil derfor sitere salige Voltaires fornuftige ord: «Jeg vil bekjempe dine standpunkter til min dødsdag, men jeg er villig til å dø for din rett til å hevde dem». 

Jeg anbefaler Dale å spare sin vrede til virkelige hatmeldinger i stedet for å rope «Ulv, ulv» i tide og utide. Det kan komme en dag han vil trenge det!