Dugnadsgjengen klar for Fiskeridagene – Hnytt

Siste:

Ved kystmuseet på Åkra er denne trofaste gjengen klar til Fiskeridagene.
Ved kystmuseet på Åkra er denne trofaste gjengen klar til Fiskeridagene.

Dugnadsgjengen klar for Fiskeridagene

Rundt 100 frivillige deltar på dugnad når Fiskeridagene på Åkra arrangeres for 23. gang.

ÅKREHAMN: – Det er mange detaljer som skal på plass, alt fra plastbegre til telt som skal settes opp, sier Bjarne Lund.

Det er mandagskveld når Karmøynytt møter festivalsjefen og en trofast gjeng med medarbeidere på kystmuseet på Åkra. Her samles de en gang i uka, året i gjennom på dugnad. Den siste tiden før sommerens store begivenhet på Karmøys vestkant handler det mer og mer om Fiskeridagene og alle brikker som skal på plass før 20.000 besøkende inntar kaiområdet i Åkrehamn.

Rundt 20.000 besøkende er ventet til årets Fiskeridager. Foto: Fiskeridagene

Fest for byen

Det er 23. året på rad at Fiskeridagene arrangeres på Åkra. Festivalen er i stadig utvikling og Åkrehamn Kystmuseum og Karmøy Røde Kors har i nærmere  et kvart århundre lagt til rette for at utstillere, artister og besøkende skal få gode opplevelser i det maritime miljøet.

– De fleste av oss har vært med i mange år. Vi har tette møter og sikrer oss om at alt er på plass og at alle har gjort det de skal før festivalen starter, sier Lund.

Selv har han brukt store deler av fritiden de 20 siste årene på Fiskeridagene og forteller at  festivalen er svært viktig for lokalsamfunnet og det lokale kystmuseet.

– Det er veldig kjekt at det skjer noe på Åkra og at vi har en fest for byen. Festivalen har også stor betydning for kystmuseet, og inntektene fra Fiskeridagene blir viktigere og viktigere, sier han.

Daglig leder i Åkrehamn Vekst, Per Inge Eriksen.

Møteplass

Noen hundre meter fra kaien, finner vi Per Inge Eriksen som er leder i Åkrehamn Vekst. Han roser arbeidet som legges ned av de frivillige organisasjonene og er glad for at festivalen har slått dype røtter i lokalsamfunnet.

– Fiskeridagene er en viktig møteplass for folk som gjerne ikke har sett hverandre siden fjorårets Fiskeridager, for fire år siden eller ti år tilbake i tid. Her treffer man gamle kjente, folk som har flyttet fra Åkra eller andre steder i kommunen. Alle kommer «him» til festivalen, sier Eriksen.

Omfattende program

I løpet av de kommende dagene er det et variert tilbud som venter festivalpublikummet på Åkra. Fiskeridagene starter tradisjon tro med revy i teltet ved Kystmuseet. I år er det Øyvind Angeltveit som står på scenen sammen med Kristin Svendsen og Sigrun Eriksen fra Stavanger Revyteater. Under Fiskeridagene blir de tre show som aldri tidligere er fremført av humoristene.

– Dette blir en «once in a life time-opplevelse», med kun disse tre oppsetningene i hele verden, lover Angeltveit som også byr på allsang etter forestillingene.

Åpning og hederspris

Torsdag ettermiddag blir det offisiell åpning av Fiskeridagene ved Dag Inge Aarhus fra Sjøfartsdirektoratet. Det blir også utdeling av årets hederspris fra scenen nede på kaien.

Klokken 21.00 om kvelden er det Mads Pedersen med band og gjesteartister som har konsert i Storalteltet.

 

Fiskekonkurranse

Fredag er det bandet Stage Dolls som skal få det til å svinge på kveldstid og for dem som er opplagt neste morgen venter den årlige Havfiske-konkurransen. På ettermiddagen holdes det gratiskonsert ved Slogmåkane og Fiskeribandet «Gone Fishing» runder av på kvelden.

Søndag ettermiddag blir det stor gratiskonsert med bandet Blest.

Blest

Det store festivalteltet blir allsidig brukt under Fiskeridagene. Søndag formiddag er det Gudstjeneste og klokken 16.00 på ettermiddagen er det gratis avslutningskonsert med Blest.