Tradisjonsrik pilegrimsvandring avsluttet festivalen – Hnytt

Siste:

Pilegrimsvandring.
Pilegrimsvandring.
Bilde 1 av 8
Bilde 2 av 8
Prost i Karmøy, Helge Gaard, informerer de fremmøtte om dagens program samt historien om stien de skal gå på.
Prost i Karmøy, Helge Gaard, informerer de fremmøtte om dagens program samt historien om stien de skal gå på.
Bilde 3 av 8
Helge Gaard og Arnfinn Tobiassen (leder for Olavsdagene).
Helge Gaard og Arnfinn Tobiassen (leder for Olavsdagene).
Bilde 4 av 8
Bilde 5 av 8
Bilde 6 av 8
Bilde 7 av 8
Bilde 8 av 8

Tradisjonsrik pilegrimsvandring avsluttet festivalen

Olavsdagene ble i dag avsluttet med pilegrimsvandring fra Toskatjørn til Olavskirken på Avaldsnes.

AVALDSNES: Litt over 20 personer hadde søndag valgt å være med på den tre og en halv times lange turen fra Toskatjørn til Avaldsnes.

– Nå går vi på den gamle kirkeveien til Avaldsnes. I gamle dager hørte Førresfjorden til Avaldsnes før de fikk sin egen kirke på 1800-tallet. Da gikk de langs denne stien både med de som skulle døpes, og de som skulle gravlegges. Det var en ganske lang tur. Så vi går jo i respekt for de tidligere generasjonene også, forteller leder for Olavsdagene på Avaldsnes, Arnfinn Tobiassen.

– Litt av et fint turvær dere har fått?

– Ja, hadde stormen som kom i går kommet i dag, så hadde det blitt verre. Jeg synes å huske at vi ble litt blaute i fjor.

Bra oppslutning

Etter en innholdsrik og varm juli måned går Olavsdagene denne helgen inn for landing. Tobiassen forteller at de i år har utvidet festivalen med antall arrangement, spesielt på kveldene.

– Vi har generelt hatt bra oppslutning, men vi klarer selvfølgelig ikke å slå fjorårets rekordtall med 1463 besøkende. Vi ser at antall turister og tilreisende har vært lavere enn i fjor, så det har litt å si. Men det har vært en fin festival. Besøket under årets festival kan måle seg med den forrige finsommeren vi hadde, nemlig den i 2014. Med flere arrangement passerer vi totalantallet besøkende for 2014-festivalen.

– Hvilke tilbakemeldinger får dere på pilegrimsvandringen?

– Folk synes det er fint å gå denne turen, gjerne litt i stillhet for seg selv. Vi møtes til gudstjeneste klokken 21.00 i Olavskirken. Vi ser at mange kommer igjen år etter år. Vi startet med dette på midten av 90-tallet.

Parallelt med festivalens arrangement har et imponerende stillas med presenning reist seg over kirken, men arbeidene har ikke forstyrret arrangementene inne i kirken opplyser Tobiassen.

– Vårt siste arrangement er tirsdag 31. juli. Da holder vi en enkel kveldsbønn fra klokken 18.00 og takker for i år.