Nysigneringen scoret i debuten i FKH-seier – Hnytt

Siste:

TOMÅLSSCORER: Ibrahima Wadji ble avgjørende med sine to scoringer mot Start i siste serierunde. (Foto: Daniel Netland)
TOMÅLSSCORER: Ibrahima Wadji ble avgjørende med sine to scoringer mot Start i siste serierunde. (Foto: Daniel Netland)

Nysigneringen scoret i debuten i FKH-seier

Ibrahima Wadji vartet opp med et fint soloraid og scoret da FKH vant 3-1 i treningskampen mot serieleder Brann.

FOTBALL: De flestes øyne var rettet mot nykommeren Ibrahima Wadji da FKH spilte treningskamp mot Brann i ettermiddag, og senegaleseren skuffet ikke.

Like etter at Frederik Gytkjær måtte forlate banen med skade til fordel for Kristoffer Velde, åpnet Wadji scoringskontoen for FKH. På fint vis forserte den 23 år gamle kantspilleren, som er hentet på lån ut sesongen fra Molde med opsjon på kjøp, seg forbi hele Brann-forsvaret, før han satte inn 1-0.

I en ellers temposvak, tam og sjansefattig 1. omgang, skulle så Joakim Våge Nilsen legge på til 2-0 etter et kremmerhus av et frispark helt på tampen av de første 45 minuttene.

Slo tilbake etter tidlig baklengs

2. omgang var ikke mange minuttene gammel da Brann skulle få sin redusering. Ben Karamoko havnet litt på etterskudd i løpsduell med Steffen Lie Skålevik og rev ned bergenseren, som fikk straffe. Midtstopperbautaen Vito Wormgoor var sikker som banken fra 11-metersmerket, men FKH skulle ta tilbake tomålsledelsen.

Da Ibrahima Wadji forlot banen etter timen spilt på Haugesund stadion, var det en annen afrikaners tur til å havne på scoringslista.

Kristoffer Velde, som gikk rett inn på topp etter Frederik Gytkjærs skade tidlig i 1. omgang, trillet fint gjennom til David Akintola etter drøye 70 minutters spill, før han banket inn sitt første og FKHs tredje mål for dagen.

«Kjøkkenskade» for «PK»

3-1 ble også sluttresultatet, og FKH tar dermed med seg en god følelse inn mot høstens første kamp borte mot Tromsø om én uke. Til den kampen kan Per Kristian Bråtveit («kjøkkenskade»), Vegard Skjerve (vond menisk), Torbjørn Kallevåg (strekk) og Christian Grindheim (sykdom) være tilbake.

(Saken fortsetter under bildet)

UHELL PÅ KJØKKENET: Per Kristian Bråtveit spilte ikke grunnet en «kjøkkenskade», ifølge FKH-trener Eirik Horneland.

En spiller som imidlertid ikke rekker kampen i Tromsø, er Bruno Leite, som vil være ute av spill den kommende måneden grunnet en strekk.

FKH startet slik (4-4-1-1): Helge Sandvik – Kristoffer Haraldseid, Ben Karamoko, Fredrik Pallesen Knudsen, Alexander Stølås – Ibrahima Wadji (Aleksandar Kovacevic fra 64.), Sondre Tronstad (Dennis Horneland fra 90.), Joakim Våge Nilsen (Anthony Ikedi fra 64.), Babajide David Akintola – Frederik Gytkjær (Kristoffer Velde fra 28.) – Ibrahima Kone.