Carla (25): – Jeg har stått i prøverom og grått – Hnytt

Siste:

Carla (25): – Jeg har stått i prøverom og grått

Nå tar karmøyjenta et oppgjør med kroppspresset.

KROPPSPOSITIVISME: De hyller valker, appelsinhud og dobbelthaker. Body positivity, eller kroppspositivisme på norsk, er bevegelsen som vil hjelpe kvinner i alle størrelser og fasonger til å elske seg selv. For Carla Maria Haringstad fra Karmøy føltes det helt naturlig å kaste seg på den populære trenden. 

– Jeg liker å by på meg selv og sprer ganske mye humor til vanlig. Da jeg så de kvinnene på sosiale medier som danser og viser frem kroppen sin uansett hvordan de ser ut, ble jeg inspirert til å gjøre det samme. Jeg vil vise at hvis jeg kan dette, kan alle andre også. Og jeg bryr meg ikke om hva folk sier, forteller 25-åringen.

Med veksten i sosiale medier de siste årene har bevegelsen for alvor blitt synlig. På Instagram finnes for øyeblikket over 6, 4 millioner innlegg under emnkeknaggen «bodypositive».

– Det er viktig å elske seg selv, og huske at du er bra nok akkurat som du er.

Likevel innrømmer Carla at hun ikke alltid har hatt et like avslappet forhold til kroppen sin som hun har i dag.

– Jeg har slitt ganske mye selv. Jeg har stått i prøverom og grått fordi jeg har funnet en størrelse large som virker som en small. Men da må man bare tenke at man får gå opp en størrelse, og bare la det være.

Se hele videoreportasjen over