Markerte 22. juli i Haugesund – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 5
Bilde 2 av 5
Bilde 3 av 5
Bilde 4 av 5
Bilde 5 av 5

Markerte 22. juli i Haugesund

Syv år har gått siden terrorangrepene i Norge, da åtte personer ble drept av bomben i Regjeringskvartalet, og 69 personer mistet livet på Utøya. 

HAUGESUND: Klokken 13:00 ble det holdt minnemarkering ved 22. juli-minnesmerket i parken mellom rådhuset og høyskolen. 

Der ble det holdt appell av ordfører Arne-Christian Mohn, krans- og rosenedleggelse, og musikalske innslag av vinneren av Sondre F. Dales Minnefond 2017, Aslak Rossehaug. 

– Det har vist seg, spesielt det siste året, at det er utrolig viktig å fortsette med en slik minnemarkering. Det blir ikke bare en markering for de som mistet livet, men det blir som å sette ord på det som var et politisk attentat, sier Mohn. 

– Ytringer som Breivik kom med, de finnes rundt om i landet. Det er skremmende mange som har de samme ytringene. Og da er det viktig at vi markerer dette som en måte å minnes de døde, og ære de ved å hindre denne utviklingen som vi ser skal fortsette, legger han til.

Ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn.

Han forteller at det værste er at det er de som var på Utøya som opplever å få både hatmeldinger og drapstrusler. 

– Nettopp de som er mest uskyldig i dette. Paradokse har skjedd. Det vi trodde vi sto sammen om, og skulle forhindre skulle skje, har blitt akkurat slik som Breivik ønsket seg. Det er tragisk. Vi er nødt til å stå opp og arbeide imot det, sier Mohn. 

Se bilder fra minnemarkeringen over.