– Mye kjekkere å skrive om mennesker som har det grusomt enn folk som har det fint – Hnytt

Siste:

– Mye kjekkere å skrive om mennesker som har det grusomt enn folk som har det fint

Anders Totland (31) sa i mai opp jobben som journalist for å satse som forfatter på fulltid. Nå er han klar med barnebok om den norske slavehandelen.

KVINNHERAD: Anders Totland er kokken som ble organist, journalist og nå forfatter på heltid. Den kreative bømlingen har på tre år gitt ut én barnebok, to ungdomsromaner og kokeboka «Digg». I høst er det sakprosa for barn som gjelder med utgivelsen «Den norske slavehandelen».

– For å ikke bli gammel i gamet, vil jeg prøve å skrive en ny sjanger hvert år, sier Anders Totland.

Han har med sine sterke ungdomsromaner mottatt strålende anmeldelser, flere gjeve litteraturpriser og fått kronprinsesse Mette-Marit til å gråte. Det er ingen tvil om at forfatteren lar seg fascinere av det mørke.

– Jeg tror kanskje jeg har hatt det så lett i livet selv, at jeg må kompensere med det jeg driver med. Som journalist syntes jeg også at det var mye kjekkere å skrive om mennesker som har det grusomt enn folk som har det fint. Og der ligger det ofte lærdom for andre.

Se hele intervjuet hjemme hos Anders Totland over