– Et stort arrangement for en liten bygd  – Hnytt

Siste:

Foto: Geir Einarsen
Foto: Geir Einarsen

– Et stort arrangement for en liten bygd 

Kanaldagane blir i år arrangert for 17. gang ved den idylliske Kulleseidkanalen på Bømlo.

BØMLO: Kanaldagane er et arrangement i «Kystsogevekene», og får rundt 3000-5000 besøkende hvert år. 

– Gamle veteranbåter ligger langs hele kanalen, og vitner om gamle dager da båt var det naturlige fremkomstmiddelet. Bare dette nostalgiske synet gjør det verdt å ta turen til Kanaldagane, sier presseansvarlig, Kurt Inge Larsen, i en pressemelding. 

Det er seks frivillige organisasjoner som står bak arrangementet, der alt blir gjort på dugnad. Hundrevis av planleggingstimer ligger bak, og gjennom dagene står bygdefolket på for fullt. 

– Kanaldagane er et stort arrangement for en liten bygd, sier Larsen. 

En interessant åpning

Kristian Grutle står for åpningen av arrangementet som går av stabelen 31. august til 2. september. Han er pensjonert forvaltningssjef i Bømlo kommune, der han jobbet i hele 40 år. 

– Han er sterkt samfunnsinteressert, har kunnskap om mye, og er god til å formidle historiske fakta på en nøytral og saklig måte. Vi ser derfor frem til en interessant åpning, står det i pressemeldingen. 

Programmet går over tre dager, der det er underholdning for både barn og voksne. 

Sikret mot dårlig vær

I år som i fjor vil underholdningen foregå i et stort telt, for at man er sikret mot dårlig vær. 

– Dette ble for første gang prøvd ut i fjor, og selv om været da var strålende, så fikk både artister og publikum en bedre opplevelse i teltet, sier Larsen.  

For barna blir det blant annet arrangert både diskotek på fredagen og sjørøværshow på lørdagen. Elias-båten og illusjonisten Alexx Alexxander kommer også på besøk.

Fredag kveld er det for første gang klart for quiz, før Ausekarane kommer og byr på dans lørdag kveld. I tillegg kommer også Bent Stølås fra Karmøy.

På søndagen er det klart for den tradisjonelle gudstjenesten, der presten blir rodd til kirken som i gamledager. 

– Dette er en programpost som er populær hos mange.