Seilskutefesten nærmer seg i Skudeneshavn – Hnytt

Siste:

Ståle Landaas, Hugo Sørbø og Lille John Klemetsen.
Ståle Landaas, Hugo Sørbø og Lille John Klemetsen.

Seilskutefesten nærmer seg i Skudeneshavn

SKUDENESHAVN: Tirsdag og onsdag neste uke blir det aktiviteter fra morgen til kveld på kaiområdet i Skudeneshavn når byen er gjestehavn under Tall Ships Races.

Arrangørene Skudeneshavn Næringsforening og Karmøy Råseglarlag har så langt registrert påmelding fra åtte seilskuter og sannsynligheten er stor for at enda flere av deltakerne i regattaen vil oppleve sommerbyen på sitt vakreste.

– Da vi arrangerte dette for første gang i 2014 var ingen båter påmeldt. Men det dukket likevel 34 båter, minnes Ståle Landaas i Skudeneshavn Næringsforening.

Se video: Håper på tidenes Tall Ships-fest

Den gang ble Skudeneshavn kåret til beste gjestehavn under seilasen som samler en lang rekke av verdens flotteste seilskuter. Nå satses det på at lokalbefolkningen mobiliserer igjen og at publikum blir med på folkefesten som blant annet byr på Vamp-konsert på den tidligere ferjekaien onsdag kveld.

– Vi vil oppfordre folk til å kjøpe billetter via Ticketmaster på forhånd. Da slipper vi lange køer når folk skal inn på konsertområdet, sier Landaas.

Plass til mange

På den tidligere biloppstillingsplassen til Skudenesferjen er det plass til hele 5.000 publikummere, og med sommervær og lokale band på scenen håper arrangørene at folk vil delta på folkefesten.

– Det siste nye nå er at veteranskipet Gamle Salten kommer opp fra Stavanger med passasjerer som vil oppleve Vamp-konserten, tilføyer Landaas.

– Perfekt setting

Haugesund-bandet blir det store trekkplasteret og har tidligere uttalt at de gleder seg ekstra til å stå på scenen i seilskutebyen.

– Det er en perfekt setting for oss. Det er sommer, det er lokalt, det har tilknytning til havet og historie. Alt er på plass for vår del, sa Vamp-vokalist, Øyvind Staveland i vår da bookingen var i boks.

Lokale artister

Arrangørene har lagt opp til at det kun er lokale artister som skal bidra under de to festivaldagene. Mens Vamp er hovedtrekkplaster onsdag kveld er det Slogmåkane som spiller opp på åpningsdagen.

– Tall Ships, Slogmåkane og shanty er som hånd i hanske. Dette er i våres ånd og det er slike arrangement vi liker aller best, sier kormedlem, Hugo Sørbø.

Han klarer nesten ikke å vente med å synge foran både lokalt publikum og erværdige seilskuter.

– Det blir helt fantastisk, sier han kontant.

Slogmåkane blir «oppvarmingsband» for Lille John Klemetsen som tar med seg gode artistvenner på scenen senere på kvelden.

I tillegg får publikum oppleve Kjell Magnus Sandve, Teddy Bears, Kurt Johannessen og the e feigt å øva, for å nevne noe.

Begge dagene blir det opplegg på scenen fra klokken 12.00 og utvoer, mens de store kveldskonsertene har starttidspunkt klokken 19.00.