Jostein lager mat til de rusavhengige – Hnytt

Siste:

Jostein lager mat til de rusavhengige

Sommeren kan være en tøff tid for rusavhengige, som ofte sliter med å få i seg nok næring. I snitt går de ned i underkant av fem kilo i løpet av fellesferien, noe som gjør dem sårbare for eventuelle overdoser.

HAUGESUND: Jostein Jensen, som har et langt liv på gata bak seg, har hjerte for vennene sine under brua. Hver dag i fellesferien får han med seg gode hjelpere både fra næringslivet og vennekretsen, slik at de rusavhengige kan få seg et varmt måltid mat.

De som hjelper dem med mat året igjennom trenger en velfortjent ferie, så i juli måned har de fleste av organisasjonene vært stengt. Men i år hjelper flere av dem Jostein og hans frivillige med å tilrettelegge de daglige måltidene. 

– Folk på gata har et vekttap i snitt på 4,7 kilo på fire uker. Da er overdosene farlig nær, sier Jensen på veg ut døra.

Han er på veg ned til Risøybrua med dagens middag. I dag står gryterett på menyen.

– Vi har kremet den opp, gutta trenger litt ekstra, sier Elisabeth, som har stått over grytene på T3 i dag.

Bli med på matutdeling i videoen over.