Lager forestilling om den musikalske gullalderen – Hnytt

Siste:

Til høsten er Lasse Pedersen tilbake på scenen.
Til høsten er Lasse Pedersen tilbake på scenen.

Lager forestilling om den musikalske gullalderen

KULTUR: Vi kjenner han fra utallige revyshow, konserter og ikke minst som en av tre Busseruller. Men én ting gjenstår før Lasse Pedersen kan se seg fornøyd med et langt sceneliv.

Gullalderen

Til høsten setter 74-åringen opp den musikalske forestillingen «Dei vanvittig glade 60 og 70 åra!», som han kaller for den musikalske gullalderen. Forestillingen skal vises frem på Gamle Verkstedet i Skudeneshavn, på kulturhuset på Åkra, på Norheim og i Karmøy kino.

Selv skal han realisere drømmen han har båret på helt siden tenårene.

– Jeg husker at jeg satt på galleriet på dansen i Kopervik som 16-åring og drømte om å kunne stå på en scene og synge for publikum, men sjenansen tok meg, sier han.

Selv om han senere har stått på scenen hundrevis av ganger i voksen alder er det likevel noe som mangler.

– Så lenge jeg kan huske har jeg ønsket å synge med et ekte danseband. Jeg tenker derfor at om jeg ikke får gjort det nå, så blir det aldri noe av, sier han til Karmøynytt.

Under forestillingen vil han derfor fremføre to låter sammen med fullt band, kordamer og alt som hører med. Men hvilke sanger det blir, vil han ikke avsløre helt enda.

– Det jeg kan si er at det blir to svisker som folk liker, røper han med et lurt smil.

Slogmåker med ny vri

Under konsertene til høsten har han samlet en rekke kjente artister og musikere innenfor det lokale musikkmiljøet. Blant dem som stiller på scenen er orkesteret «Just for you» som ledes av Sten Arve Nornes.

I tillegg deltar Arne Kristiansen som for mange er kjent fra 60-talls bandet «The Rockets» og «Rebells». Utover dette er  både Jan Erik Valhammer, Kurt Johansen, Anette Pedersen og Marion Zahl en del av den musikalske gullrekka.

Den største overraskelsen blir trolig at shantykoret Slogmåkane skal ta for seg 60-talls sjangeren og blir med på samtlige forestillinger.

– De har fantastisk dyktige sangere og vi håndplukker låter som de skal fremføre, sier Pedersen.

Dans i alle bygder

Han blir tydelig blank i øynene når minnene fra ungdommen skal gjenfortelles. Fortsatt sitter opplevelsene fra de lokale danselokalene som støpt i ryggmargen.

– Da jeg vokste opp på 60 og 70-tallet var det dans på Åkra på lørdagskveldene. Det var dans i Kopervik på søndagskveldene, det var dans på Dalen på onsdagskveldene og ofte dans i Skudeneshavn. I tillegg var det dans rundt om i hele distriktet. Jeg forstår nesten ikke hvordan vi fikk tid til å gjøre andre ting enn å gå på dans, minnes han.

Lasse understreker samtidig at forestillingene til høsten kommer til å handle om mye mer enn dans.

– Jeg ønsker å skildre kulturen, ikke bare på danselokalet men generelt i samfunnet vårt.

– Kremen

I tillegg til å fremføre to av sine egne favorittlåter under forestillingen vil Lasse binde sammen kvelden med småhistorier fra den gyldne tidsepoken. Kombinert med musikalske innslag er målet å gjenskape de magiske øyeblikkene.

 Hvordan er det å velge ut musikk fra en slik spesiell tidsperiode til én forestilling?

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal velge. Den ene låten er finere enn den andre og man må kunne si at dette er kremen av all musikk, sier Pedersen som legger ut billetter til forestillingen om en ukes tid.