I dag ankommer «Queen Elisabeth» Haugesund for første gang – Hnytt

Siste:

Foto: Cunard Line
Foto: Cunard Line

I dag ankommer «Queen Elisabeth» Haugesund for første gang

HAUGESUND: Klokken 09.00 onsdag morgen legger cruiseskipet «Queen Elisabeth» til Garpaskjærkaien i Haugesund med 2.100 passasjerer ombord.

Dette er første gang at skipet som ble døpt av dronningen av England besøker Haugesund.

Reiselivssjef, Vigleik Dueland opplyser at Haugesund er siste stopp på et to uker langt cruise. Passasjerene gikk om bord i Southampton den 1. juli. Siden har de besøkt Bergen, Geiranger, Bodø, Narvik, Åndalsnes, før de klokken 18 i kveld setter kursen fra Haugesund tilbake til Southampton og Rotterdam.

I løpet av dagen skal passasjerene utforske Haugalandet, der de kan velge mellom organiserte turer til Skudeneshavn, Avaldsnes, Åkrafjorden, Ryvarden, Haugesund, Arquebus krigshistoriske museum og guidede vandreturer og bussturer i Haugesund.

Det kjente cruiseskipet eies av Cunard Line. Hun er 293 langt, og har et crew på 900.