Historien om Linn Therese er delt mer enn 1.000 ganger – Hnytt

Siste:

Takket være Linn Therese Syvertsen fra Skudeneshavn får 15 lokale barnefamilier reise på ferie. Foto: Privat
Takket være Linn Therese Syvertsen fra Skudeneshavn får 15 lokale barnefamilier reise på ferie. Foto: Privat

Historien om Linn Therese er delt mer enn 1.000 ganger

Mange har latt seg røre av Linn Therese Syvertsen sin aksjon for å hjelpe barnefamilier som ikke har råd til å reise på ferie.

SKUDENESHAVN: I løpet av en uke har artikkelen om Linn Therese Syvertsen fått over 1.000 delinger på Hnytt. Mange har latt seg berøre av rausheten til småbarnsmoren fra Skudeneshavn.

– Du må være et fantastisk menneske, skriver en leser på Hnytts Facebook-sider.

– Hva skulle vi gjort uten frivillige som støtter og hjelper hverandre (samt frivillighetsorganisasjoner i Norge) – Norge er verdens rikeste land….for de rike, skriver en annen.

Stor respons

I fjor sommer gikk Linn Therese Syvertsen fra Skudeneshavn ut på Facebook og tilbød seg å låne bort campingvognen i Grindafjord til familier som ikke hadde råd til å reise på ferie.

Responsen lot ikke vente på seg, og tre lokale familier fikk tilbringe gode sommerdager på landstedet hennes.

– Jeg opplevde da at det var ganske mange flere familier som hadde behov for dette, forteller hun til Karmøynytt.

Gode bidrag

Da årets sommerferie nærmet seg bestemte småbarnsmoren seg for nok en gang å bidra til å hjelpe familier med ferie. Denne gang tok Facebook-statusen helt av.

– Det var en enorm interesse og jeg tenkte hvordan i alle dager jeg skulle få mulighet til å kunne hjelpe alle som henvendte seg, sier hun.

Svaret ble å opprette en såkalt Spleis på nett der folk kunne få gi penger til et feriefond for barnefamilier.

– Jeg delte dette på en rekke Facebook-sider på Haugalandet og responsen lot ikke vente på seg, sier Syvertsen.

I løpet av få dager meldte 188 givere seg og det ble samlet inn 30.350 kroner. Dette skulle vise seg å være nok penger til å sende 15 familier på ferietur denne sommeren.

– Det oppleves helt fantastisk å kunne hjelpe. Jeg har småbarn selv og hadde kjent på en vond følelse dersom jeg ikke hadde hatt mulighet å kunne gi barna mine en ferieopplevelse.

Linn Therese Syvertsen låner også denne sommeren ut campingvognen i Grindafjord til barnefamilier. Foto: Privat

Fra hele distriktet

De 15 familiene som nå skal på ferie kommer fra Karmøy, Bømlo, Haugesund og Sveio. De kommende ukene skal noen få bo i campingvognen hennes i Grindafjord, mens andre sendes til Dyreparken i Kristiansand og til Bø Sommerland. Noen får hjelp til transport og overnatting, andre til innkjøp av mat. Ved å velge rimelige overnattingstilbud har de 30.000 innsamlede kronene sørget for at de fleste utgiftene er dekket. Billetter til dyreparken betaler hun av egen lomme.

Fortsatt behov

Linn Therese forteller at det fortsatt er behov for støtte til feriehjelpen da det har meldt seg ytterligere to familier som trenger hjelp til å få et pusterom fra hverdagen. Syvertsen vurderer nå om det skal opprettes en ny Spleis i et forsøk på å kunne sende småbarnsfamiliene på tur.

– Hva sier disse familiene om situasjonen sin når de spør deg om hjelp til å kunne dra på ferie?

– Det er blant annet en enslig mor som skriver til meg at hun har fire jobber og ikke økonomi til å gi barna ferie. En annen skriver at mannen har mistet jobben og at pengene ikke strekker til. Andre har vært uheldig og gått sykemeldt og får dermed ikke utbetalt feriepenger i år, forklarer hun.

Den glade feriehjelperen i Skudeneshavn er selv i svangerskapspermisjon og legger ikke skjul på at det har tatt mye tid å organisere arbeidet med å kunne sende 15 familier på ferie. Men at det er verd jobben er hun ikke i tvil om.

– Det føles godt å få gjøre dette og det er fantastisk å tenke på at 188 givere har meldt seg for å hjelpe disse familiene i sommer, sier hun.